Play ponuda

PODRŠKA IZ IZOLACIJE: / Ovaj tata je zbog koronavirusa bodrio suprugu i gledao porod svog prvog djeteta putem video-poziva

Image

Mladog tatu nova su pravila zbog prevencije širenja koronavirus spriječila da bude u rodilištu pokraj supruge

23.4.2020.
18:02
Play ponuda

Steph Gandelman iz Jersey Cityja oduvijek je zamišljala da će ju njen suprug Marty držati za ruku kada bude rađala njihovo prvo dijete.

No, bolnice i rodilišta diljem svijeta uvele su zabranu prisutnosti supružnika u porođajnim salama pa je bila primorana pristati na trenutno najbolju opciju - da ju Marty gleda i bodri putem video poziva.

Steph je 27. ožujka rodila sina Jakea, a priznala je da joj je bilo teško proći kroz prvi porod bez supruga koji sve pratio s laptopa od kuće.

Image
RIJEČANIN OPISAO NAJVAŽNIJI TRENUTAK U SVOM ŽIVOTU I PORUČIO: /

'Ne gledajte tamo dolje, ja jesam i imam noćne more'

Image
RIJEČANIN OPISAO NAJVAŽNIJI TRENUTAK U SVOM ŽIVOTU I PORUČIO: /

'Ne gledajte tamo dolje, ja jesam i imam noćne more'

"Iskreno, bio je uznemireniji od mene jer nam je Jake prvo dijete. Bilo mu je teško jer nije mogao biti u bolnici i vidjeti porod svog sina. Kada su nam rekli da Marty ne može biti u rađaoni sa mnom bili smo jako tužni i bilo nam je teško prihvatiti te vijesti. No, kada se sve slegnulo, jedino nam je važno bilo da beba bude dobro. Kamera mi je predstavljala Martyja, a ne kameru. Za mene je sve bilo isto i utješilo me što je u neku ruku bio sa mnom", ispričala je 34-godišnja majka.

"Bila sam sretna zbog Martyja jer je taj trenutak podijelio sa mnom, ali bilo mi je teško što me gleda dok proživljavam bolove. Bio je jako nervozan i sigurno mu je bilo jako teško ostati kod kuće", dodala je Steph.

Marty je otkrio da je bio uzrujan kada je čuo da neće moći biti u rađaoni sa suprugom. "Kada sam preko video poziva vidio koliko je doktora s njom i kada sam znao da je sigurna, smirio sam se. Naravno, bilo mi je teško što nisam bio tamo i odmah poljubio i zagrlio Jakea. Kada sam vidio da su mama i beba dobro bio sam presretan i osjećao sam se kao da sam s njima u sobi", objasnio je novopečeni otac.

Steph je uspješno zatrudnjela u srpnju 2019. nakon tri godine pokušavanja, i to u četvrtoj turi umjetne oplodnje. I ona i Marty imaju problema s plodnošću pa je rođenje Jakea pravo malo čudo.

"Oboje smo bili jako sretni jer je trudnoća prošla onako kako smo i planirali - bez ikakvih problema. Oboje imamo problema s plodnosti, a kada sam zatrudnjela po četvrti put bojala sam se da ću ponovno doživjeti pobačaj, ali trudnoća je prošla sjajno, sve dok pandemija koronavirusa nije krenula dva tjedna prije mog termina", zaključila je Steph.

Play ponuda
Play ponuda