Play ponuda

Pet lekcija za kćeri na primjeru Monice Lewinsky

shimmer fallback

Priča o Monici Lewinsky dobar je primjer zašto djecu, a posebno djevojčice, učiti da je dobra reputacija nešto što se teško stječe, a loša nešto što se teško mijenja.

13.9.2011.
15:09
Play ponuda

Davno se dogodio skandal s Monicom Lewinsky i tadašnjim američkim predsjednikom Billom Clintonom o kojem je još godinama brujao cijeli svijet, točnije prije 17 godina. Zato se mlade dame, koje na tom primjeru danas možete podučavati o životu, njega sasvim sigurno niti ne sjećaju. No, njihova priča ostaje dobar podsjetnik o moći reputacije.

Monica je imala sve predispozicije živjeti dobrim i uspješnim životom. Danas, 17 godina nakon vrlo javnog seksualnog skandala, navodno živi život sličan pustinjačkom. Ona je 38-godišnja samica, koja ne može pronaći sreću niti u društvenom životu niti u karijeri.

Koje lekcije možete izvući?

Možda jednoga dana i pronađe svoj mir i sreću, ali njezin je slučaj dobra pouka današnjoj djeci, koja, htjeli mi to priznati ili ne, sve ranije stupaju u seksualne odnose. Zato je Monicina priča, iako zapravo tužna, dobar primjer roditeljima da pričaju s kćerima o seksu, reputaciji i donošenju odluka.

Ovo su savjeti Barbare Greenberg, stručnjakinje za odgoj tinejdžera: 1. Reputacija je moćna stvar. 2. Kada je jednom steknete teško se mijenja. 3. Seksualnost i zavođenje su također vrlo moćni. Budite svjesne i pažljive. 4. Ono što napravite danas moglo bi vas pratiti cijeli život 5. Uvijek mislite na posljedice vašeg ponašanja, bez obzira koliko stvari privlačne u tom trenutku bile.

Vezani članci:

arti-201109110054006 arti-201107260366006

Play ponuda
Play ponuda