NE MOŽE SE POŽALITI / Ovo je istina o dadiljama bogataša: 'Živim s poslodavcima u kući, a jedna stvar mi je strogo zabranjena'

Image
Foto: TikTok

Jedna mlada dadilja otkrila je kako je to raditi za imućnu obitelj i čega se sve morala odreći

19.6.2023.
15:35
TikTok
Play logo

Evellyn Singleton (23) počela je raditi kao dadilja za imućnu obitelj prošle jeseni. Čuvala je njihovog sina Jacoba tijekom njihovog odmora i to je objavila na društvenim mrežama.

"Vatreno krštenje je najbolji način da opišem svoje rane dane kao dadilja s punim radnim vremenom. Prošlog rujna sam primila poruku od žene koja će postati moj poslodavac. Jacobova mama mi je rekla da ju je u početku privukao moj profil jer se zapravo fokusirao na to tko sam ja kao osoba, nije bilo samo nabrajanja mog iskustva kao dadilje", rekla je Evellyn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako postati dadilja

Kada u svoj dom pozovete nekoga tko će se brinuti o vašem djetetu, želite da to bude tip osobe kojoj možete vjerovati da će vam poslužiti kao uzor pa je Evelin bilo važno da ide dalje od jednostavnog nabrajanja prethodnog radnog iskustva i da podijeli interese i strasti.

Nakon što se povezala s njima na web stranici, sat vremena su telefonski razgovarali. Bilo joj je jasno da obitelj traži nekoga tko želi igrati aktivnu ulogu u dječakovom životu, a ne ga samo čuvati.

"Pitali su me koje razvojne aktivnosti planiram i kako bih pratila njegove razvojne prekretnice. Nakon tog poziva uslijedio je videopoziv, koji je doveo do ponude za posao", rekla je dadilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selidba i novi život

Obitelj mjesec dana živi u Nantucketu u Massachusettsu, ali ostatak godine su u Nashvilleu. Nakon što je diplomirala na Sveučilištu Južne Karoline 2021., Evellyn se preselila u Nashville zbog posla u jednoj firmi i shvatila da nije stvorena za korporativni život pa je nakon šest mjeseci dala otkaz.

"Radila sam kao dadilja tijekom ljeta, ali ovo je bilo moje prvo radno mjesto. Prema našem dogovoru, čuvala bih Jacoba radnim danom od 9 do 17 sati, s dodatnih pet sati fleksibilnog vremena tjedno koje se može koristiti za stvari poput večernjih izlazaka", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njene dužnosti uključuju brigu o Jacobu, kuhanje za njega i pranje rublja, a plaćena je i za prekovremeni rad. "Bila sam uzbuđena zbog prilike, ali i nervozna. Unatoč tome što sam istraživala po internetu kako bih saznala više o obitelji, bili su stranci i nisam bila sigurna da ćemo se povezati. Na kraju sam shvatila da ako stvari ne budu išle dobro, uvijek mogu dati otkaz", rekla je.

Dva tjedna nakon što je što je primila ponudu, odletjela je u Nantucket, srela Jacobovu mamu na aerodromu i odvezla se do njih. "Dobila sam svoju spavaću sobu s bračnim krevetom, kupaonicom i garderobom. Uz to, sve moje namirnice i predmeti za osobnu njegu su zbrinuti. Jacobovi roditelji su oduvijek imali stav, 'Što je naše, to je i tvoje', dopuštajući mi pristup njihovim automobilima i biciklima i čak upućujući otvoreni poziv da im se pridružim na obrocima i aktivnostima u moje slobodne dane. Nikada nema pritiska da im se pridružim, ali ja to često činim jer se iskreno slažemo i uživamo u društvu", priznala je djevojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provođenje vremena

Kad su prvi put stigli u Nantucket, bili su samo ona, Jacob i njegova mama. Jacobov tata još je privodio kraju posao u Dallasu, gdje su živjeli prije preseljenja u Nashville. Svake noći nakon što bi Jacob otišao u krevet, njegova mama i ona bi sjele i zajedno gledale TV.

"Kada živite pod istim krovom kao i vaši poslodavci, postoji stalni izazov balansiranja osobnog i profesionalnog", objašnjava i dodaje kako poznavanje vlastitih vrijednosti i međusobno poštovanje je važno kako bi stvari funkcionirale.

Image
VIDEO ODUZIMA DAH /

Beba stara tri dana počela puzati i dizati glavu! Liječnik objasnio što to znači i kako je uopće moguće

Image
VIDEO ODUZIMA DAH /

Beba stara tri dana počela puzati i dizati glavu! Liječnik objasnio što to znači i kako je uopće moguće

Još jedan ključni element za siguran radni odnos je održavanje strogo utvrđenog rasporeda. "Jacob dobro spava i često spava 12 sati noću, budi se oko 7 ujutro. Iako službeno počinjem raditi tek u 9 ujutro, obično doručkujem s njim i njegovom obitelji oko 8 ujutro. Jacobova mama daje mi potpunu slobodu u vezi toga kako Jacob i ja provodimo vrijeme, a ja imam opsežnu listu zabavnih aktivnosti koje radimo. Svaki dan radimo jednu aktivnost prije ručka, a drugu popodne nakon njegovog spavanja. Ponekad se uputimo na plažu ili odemo na lokalno vježbalište i udaramo loptice za golf, dok drugim danima posjećujemo azile za životinje i tamo se igramo sa psima ili idemo u muzej", priča Evellyn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko puta smo letjeli privatnim avionima unajmljenim za taj dan. Jedno od mojih najdražih sjećanja je bilo kada smo unajmili avion koji nas je vozio iz West Palm Beacha u Key West na ručak, a zatim smo se vratili na vrijeme za večeru u "The Breakers", luksuzno odmaralište", ispričala je. U Nantucketu, vikendima kad je slobodna, ide na plažu, uzima auto i ide u kupovinu ili se druži s novim prijateljima koje je stekla na društvenim mrežama.

Otac joj je nešto predložio

"Jednog kišnog dana, dok sam sjedila u kući s obitelji, Jacobov tata je predložio da objavim o svojim avanturama s Jacobom na društvenim mrežama. Našalio se da je Jacob tako slatka beba da bi ga trebalo proslaviti. Također mislim da je Jacobov tata osjetio da žudim za nečime što ću raditi uz posao dadilje i da moram pronaći drugi priljev svoje energije. Njegova me ideja odmah zainteresirala. Volim društvene medije i već imam naviku redovno dokumentirati naše zajedničko vrijeme i šaljem fotografije Jacobovim roditeljima pa je objavljivanje sadržaja na internetu bio prirodni nastavak toga", objašnjava dadilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavili su pravila u smislu onoga što je zabranjeno, poput adresa, određenih imena, registarskih oznaka ili bilo čega što je povezano s Jacobovim tatom ili njegovom karijerom. Prije nego bilo što objavi, uvijek roditeljima pošalje nacrt kako bi bila sigurna da im sadržaj odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nije bilo problema. Otkad sam počela objavljivati snimke, ljudi spuštaju prozore na autu kad prolaze kraj nas na putu u i govore, 'Hej, nisi li ti dadilja s TikToka?', što me uvijek oduševi. Također smo imali dječje brendove koji su nam se javili u vezi s potencijalnim sponzoriranjima", rekla je dadilja.

Novci idu Jacobu

Još uvijek dogovara detalje, ali postotak bilo koje zarade ostvarene od takvog posla odvojit će za Jacobovu budućnost, ali i ona će dobiti postotak, prenosi Insider.

Play logo

"Što se tiče moje budućnosti, nikad mi nije bila namjera biti profesionalna dadilja. Čuvam Jacoba u Nashvilleu sad kad smo se vratili iz Nantucketa, ali kako je krenuo u vrtić, odlučila sam prijeći na skraćeno radno vrijeme kako bih mogla početi s planovima za sljedeću priliku. I Jacob će uskoro postati stariji brat, a mi smo spremni i čekamo dolazak njegovog brata ili sestre. Već sam napravila drugi profil na društvenim mrežama za bebu", rekla je dadilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo