TO JOŠ NISMO ČULI / Dvaput rodila blizance, a ubrzo doznala ludu vijest: 'Ovo je statistički nevjerojatno, šansa je bila jedan posto'

Image
Foto: Rebecca Crosby Photography
Image
Foto: Rebecca Crosby Photography

Jedna žena, Ashton Rawley, ispričala je svoju jedinstvenu životnu priču

12.2.2023.
8:38
Rebecca Crosby Photography
VOYO logo

Ashton Rawley i njen suprug Eric dugo su se borili da se ostvare u ulozi roditelja, a njihov uspjeh je na kraju došao u obliku tri para blizanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča o našoj obitelji je priča o ekstremnoj promjeni za mog supruga Erica i mene. Bilo je vremena kada smo se borili s neobjašnjivim problemima neplodnosti kada nismo znali da li ćemo ikada imati djecu. Sada vozimo kombi Ford Transit jer imamo šest auto sjedišta. Rodila sam tri para blizanaca za pet godina. Prvo su došle Amelia i Eloise, zatim Owen i Wyatt prije dvije godine, a u ožujku je rođeni naš najmlađi set, Rose i Violet.

Tri trudnoće su bile različite

Stvar je u tome što je samo prva bila namjerna blizanačka situacija. Napravili smo van tjelesnu oplodnju i prenijeli dva embrija, s namjerom da poslije godina čekanja dobijemo blizance. Onda smo odlučili pokušati dobiti još jednu bebu. Prenijeli smo jedan embrij i taj embrij se podijelio u skup identičnih blizanaca. Ovo je bilo statistički nevjerojatno - postojala je šansa od 1 posto da se to dogodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila sam jako uplašena kada smo saznali da ponovo očekujemo blizance, ali sam shvatila da nije važno da li imate troje ili četvero djece. Znala sam da to možemo. Osim toga, imamo mnogo šire obitelji na lokalnom nivou koji su od velike pomoći. Da nemamo taj sistem podrške, bili bismo u velikoj nevolji. Bilo je neophodno imati obitelj u blizini koja je bila u stanju brinuti se o starijim blizancima kada su bebe bile u intenzivnoj njezi. Ne znam kako bismo to prošli da nam članovi obitelji nisu čuvali djecu i donosili obroke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući našem sistemu podrške, prošli smo kroz Owenov i Wayattov boravak u NICU-u, a onda smo to napravili ponovo kada su bili mališani. Ovoj posljednjoj grupi blizanaca nije pomogla nikakva medicinska ili reproduktivna intervencija. Ovo je bila potpuno spontana trudnoća bez pomoći za plodnost, što je bio još jedan šok.

Nismo baš pokušavali imati još djece, ali nismo ni to spriječili. S obzirom da smo prošli kroz neplodnost, jednostavno nismo mislili da je za nas moguća trudnoća bez pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je posla

Imati tri seta blizanaca bilo je puno. Nevjerojatno je, ali je puno posla. Bilo da se radi o flašici, promjeni pelena ili pomoći u rezanju hrane - nekome uvijek nešto treba. To može biti malo senzorno preopterećenje, a ponekad mi je potrebna pauza.

Iskreno vjerujem da briga o sebi ne bi trebala biti samo tuširanje ili nabavka namirnica, to su osnovni zadaci njege, a ne neki divni trenutak da mama bude sama. ali kao netko tko ima treći set blizanaca, zna da ja nisam baš u mogućnosti da rezerviram spa dan. Mogu odvojiti vrijeme za sebe gdje i kako mogu, zahvaljujući mom mužu i našem sistemu podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjer, sinoć sam odnijela večeru i jednu bebu u svoju spavaću sobu i jela sam, samo s jednom bebom, jer mi je to trebalo. Bilo je opuštajuće imati samo jednu bebu dok je moj muž brinuo o ostalih pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imati tri seta blizanaca znači da nekome uvijek nešto treba, ali to ne znači da ja uvijek moram biti osoba koja će to učiniti umjesto njih. Dijelim svoju priču jer želim da ljudi koji se bore sa neplodnošću znaju da se njihova situacija može promijeniti.

Dijelim i to da višestruki roditelji shvate da neko drugi zna koliko je teško i da trebaju kupiti karavan umjesto kolica. Vjeruj mi", rekla je Ashton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo