'MORAMO LI IH UČITI FETIŠIMA VEĆ U PRVOM SREDNJE?' / Tata pobjesnio vidjevši što njegovoj kćeri predlažu na spolnom odgoju

Djeca trebaju biti svjesna kako svijet funkcionira, no jesu li ovi savjeti doista primjereni za školske udžbenike?

23.2.2020.
19:43
Shutterstock

Jedan otac iz engleskog Wigana šokirao se pročitavši što piše u priručniku koji je njegova 14-godišnja kći dobila na satu seksualnog odgoja. U knjižici se, između ostaloga, nalazi i popis "101 stvari kojom možete nekomu pokazati da ga volite umjesto seksa".

Spominju se tako flertovanje i poklanjanje cvijeća, ali ono što je ljutitomu ocu upalo u oko bilo je "sisanje nožnih prstiju" i "predlaganje braka". Carl Lawrence požalio se ravnatelju škole Shevington, koju pohađa njegova kći Emma, tvrdeći da je sadržaj neprimjeren za srednjoškolce, a osobito ga je uznemirila vijest da su isti materijal dobili i mlađi učenici.

Skandalozan odgovor nastavnice

Emma je za portal Unilad ispričala kako su se njezine kolege iz razreda smijale pojedinim savjetima, ali da im je nastavnica na to odgovorila: "Ne znate dok ne probate."

"Razumijem da djeca trebaju biti svjesna kako svijet funkcionira, ali moramo li ih zaista učiti fetišima već u prvom srednje? Mislim da ne. Prvo što sam primijetio bilo je sisanje nožnih prstiju. Šokirao sam se. Ni jedan 14-godišnjak ne bi trebao ovo čitati. Objasnio sam kćeri da postoje i drugi načini za izražavanje naklonosti, koji ne uključuju nečiji nožni palac u njezinim ustima", izjavio je Lawrence.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali