HM, ŠTO KAŽETE NA OVO? / Majka uči djecu štedjeti pa im uskraćuje razne potrepštine: 'Za mnoge sam nehumana, ali imam svoje razloge'

Image

Majka troje djece izazvala je veliku raspravu na internetu nakon što je otkrila kako svoju djecu uči koristiti dozvoljen budžet

7.2.2023.
20:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jess redovito dijeli savjete o roditeljstvu na svom TikTok profilu gdje ju prati dva milijuna pratitelja.

Majčina metoda štednje

U novom videu Jess je otkrila kako svoju djecu uči proračunu dajući im 95 funti (106 eura) svaka tri mjeseca da potroše na higijenske proizvode. O njima ovisi na što će potrošiti svoj novac i koliko će zadržati za nadoplate tijekom 12 tjedana.

Majka je objasnila: “Kao dio školovanja od kuće, učimo našu djecu financijama, a jedan od načina na koji to činimo je da im dajemo kvartalni budžet za higijenske proizvode. U stvarnom svijetu, ako ostanete bez novca, ne možete kupiti ništa drugo, ali kako se radi o djeci, dok smo u trgovini, ja ih vodim kroz cijeli proces dok biraju što im treba, a oni su odgovorni za praćenje novca koji troše. Grace ima 11 godina i vrlo je odgovorna u praćenju svog novca koji potroši u dućanu i brizi o tome da ima dovoljno za slučaj da joj zatreba još nešto prije nego što joj isteknu tri mjeseca, ali dok su u trgovini, pomažem im usporediti cijene i pobrinuti se da dobiju najbolju ponudu."

Image
MLADA MAMA DIGLA PRAŠINU /

Da joj nema trave, kaže da bi završila na antidepresivima: 'Napušena imam puno više strpljenja s djecom...'

Image
MLADA MAMA DIGLA PRAŠINU /

Da joj nema trave, kaže da bi završila na antidepresivima: 'Napušena imam puno više strpljenja s djecom...'

“Grace je odlučila vratiti ovu kopču za kosu jer se jednostavno nije osjećala dobro s time koliko joj je novca ostalo. Kao 11-godišnjakinja, Grace je svaka tri mjeseca dobivala 115 dolara (107 eura) za higijenske proizvode”, objašnjava majka.

Tijekom videa od 46 sekundi vide se Jess i njezina kći Grace kako biraju proizvode za njegu kože i kose koja joj je potrebna. Grace prati ukupni iznos na svom telefonu kako bi bila sigurna da neće prijeći budžet. Na kraju videa Jess otkriva da je njezina kći potrošila 74 funte (83 eura) i ostavila 21 funtu (23,54 eura) za hitne slučajeve.

Ostali smatraju da im oduzima djetinjstvo

Jessina metoda podučavanja privukla je veliku pozornost na internetu, a video je dobio više od 474.000 lajkova i 3,6 milijuna pregleda, no u komentarima su drugi roditelji bili podijeljeni oko te ideje, a neki su tvrdili da Jess uskraćuje svojoj djeci djetinjstvo.

Jedna osoba je napisala: "Pomalo tužno, zašto im ne dopustiti da troše novac na ono što žele, poput igračaka, umjesto da ih tjeramo da plaćaju za stvari koje im trebaju." Druga osoba je dodala: “Roditelj bi uvijek trebao platiti higijenske proizvode. Razumijem igračke, ali osnovne higijenske proizvode?"

"Neka imaju svoje djetinjstvo", poručila je jedna majka.

Drugi su pohvalili taktiku: "Iskreno, to je korisnije od onoga što učim u školi, budžet je važan." S time se složila još jedna osoba: "Bilo bi mi drago da su moji roditelji ovo radili", piše The Sun.

shimmer fallback
shimmer fallback
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču