Play ponuda

AJME, PREDOBRO! / Lego smislio kako djeci olakšati testiranje u bolnicama: Ovo izgleda toliko zabavno da će se polakomiti i odrasli

Image

Lego donira modele MR skenera odjelima radiologije kako bi se djeca manje bojala pretraga

26.1.2022.
10:06
Play ponuda

Lego je pokrenuo dirljiv projekt kako bi olakšali medicinske preglede onima najmlađima. Ideja Lego MRI skenera prvi put se pojavila u ljeto prošle godine zahvaljujući naporima Erika Ullerlund Staehra, koji je vjerovao da bi mogao pomoći medicinskom osoblju u pripremi djece za liječenje.

"To bi smanjilo njihovu tjeskobu i učinilo njihovo iskustvo veselijim, razigranijim i manje strašnim. MRI model sada izrađuju zaposlenici diljem svijeta kako bi ga distribuirali svojim lokalnim bolnicama", stoji na web stranici tvrtke.

Fraser Lovatt,  zaposlenik Lega, oglasio se na Twitteru kako bi podijelio više o modelu. "Imam mali vikend projekt - LEGO donira model MRI skenera bolničkim odjelima radiologije kako bi pomogao djeci koja su nervozna da razumiju proces. Moram ga sagraditi!", napisao je.

Lovatt je potvrdio da set neće biti dostupan kao proizvod i da se donira bolničkim jedinicama sastavljen. Upute za izradu skenera također neće biti dostupne na mreži.

Sastoji se od dva glavna dijela: jedna strana ima osobu koja ulazi u skener; a drugi ima liječnika koji promatra rezultate skeniranja. Skener se također može otvoriti kako bi djeca mogla bolje razumjeti strojeve.

Lovattova originalna objava prikupila je tisuće lajkova i komentara. "Lego MR skener pomogao je mojoj sedmogodišnjoj kćeri da se osjeća ugodno s nedavnom magnetskom rezonancijom mozga".   

Play ponuda
Play ponuda