Kuharica za djecu (i odrasle): Desert od jabuka i domaćeg pudinga od vanilije

Image

Puding pripremljen kod kuće puno je bolji odabir od kupovnog jer mu možete dodati svježe voće

2.9.2016.
15:01
VOYO logo

Kod prehrane djece nije dobro pretjerivati sa slatkim obrocima jer im tako radite medvjeđu uslugu, no ponekad se i mališani moraju zasladiti. Najbolji izbor je domaći kuhani puding s voćem.

Evo što vam je sve potrebno:

  • 4 sočne jabuke
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žumanca
  • 50 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 35 g škrobnog brašna
  • 500 ml punomasnog mlijeka
  • dvije žlice šećera

Priprema:

  1. Jabuke operite, ogulite, narežite na četvrtine, pa ih stavite neka se kuhaju u pola litre prokuhane vode koju ste zasladili vanilin šećerom. Kuhajte desetak minuta.
  2. Mahunu vanilije prepolovite po dužini, odstranite srž te sve stavite kuhati u 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja.
  3. Pomiješajte žumanca, šećer, škrobno brašno i 150 ml mlijeka. Mahunu vanilije izvadite iz mlijeka pa ulijte mješavinu jaja, brašna i mlijeka.
  4. Neprestano miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se.
  5. Stavite u posudu po tri četvrtine jabuke, pa ih prelijte pudingom koji ste pripremili.
  6. Po želji, odozgo ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i topljenom čokoladom. Ostavite da se ohladi i stegne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo