Kad vas majčinstvo natjera da shvatite da ne znate ama baš ništa

Majčinstvo je život ispunjen poljupcima, maženjem i novim perspektivama. Ali ubrzo shvatite da drugo ljudsko biće trebate naučiti životne činjenice, a izgleda da nemate pojma ni o čemu!

15.7.2014.
14:50
VOYO logo

Toliko znanja trebate prenijeti tom malom biću, a odjednom vam se čini da stvarno ne znate ni neke osnovne (ali ni manje osnovne) stvari koje biste, kao svaka poštena majka, trebali znati! Da nabrojimo gdje se sve dokazuje vaša ignorancija...

Ne znate identificirati cvijeće/ptice/životinjsku mladunčad, sve ni da vam život ovisi o tome

Naravno, znate što je ruža, ali kako se zovu one ljubičaste biljke s crnim u sredini? I kako se ono zove beba od koze? Bio je vuk s njih sedam, samo se treba sjetiti... I onda otkrijete Google i započnete savršen suživot s njim putem pametnog telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđa djeca su prave pričopričalice

U međuvremenu vaše još nije počelo ispravno govoriti ni 'mama' i 'tata'. Ali kad kaže 'hoouccempppaii' možete se praviti da priča norveški, a ne da želi jesti.

Nemate pojma kako razlikovati osip od ekcema

Oboje je vidljivo kao crvena, hrapava koža. Ozbiljno, o čemu je riječ? Sve ozbiljnije razmišljate kako se sprijateljici s nekim pedijatrom ili bar doktorom opće prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje imate problema s pelenama

Premotati novorođenče ste jedva svladali, kad li se dijete počelo koprcati i plesati zumbu na stolu za prematanje. Nikad kraja zabavi.

'Skidanje' s pelena zahtijeva praktički doktorat

Jednostavno je, zar ne? Bar bi trebalo biti. Sjednete na wc školjku i obavite posao. O da, pokušajte to tako jednostavno objasniti dvogodišnjaku dok mu satima čitate u kupaoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadmudrivanje djeteta je težak posao

Ne postoji opravdani razlog zašto bi vaše dijete trebalo početi nositi nove cipele koje ste mu kupili, osim činjenice da ste iskeširali 400 kuna za njih. Vi to znate. Dijete to zna. I nikome ništa.

Ne znate baš svoj materinji jezik

Iako većinu života čisto razgovjetno i tečno koristite hrvatski, ne znate što su točno prijedlozi. A to bi se moglo pokazati problematičnim jednom kad se na tapeti nađe hrvatski u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drukeri od bodija su vražje djelo...

Bez obzira koliko često odijevali svoje dijete, i dalje ćete propustiti druker i krivo zakopčati bodi.

... isto kao i kolica

Unatoč tome što ste pregledali sve dostupne snimke na YouTubeu, izgleda da ste jedini na svijetu tko ne zna kako rastaviti kolica uz pomoć jednog klika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad nemate sve sa sobom

Svi drugi znaju da pri svakom izlasku van morate biti opskrbljeni pelenama, vlažnim maramicama, kremom, rezervnom odjećom, dudom, gazom, vodom, igračkama i čime sve ne. Samo vi redovito zaboravite dvije-tri ključne stvari.

Sad znate da ste trebali više paziti u školi

Kad počnu pljuštati pitanja o tome zašto je nebo plavo, kako zrakoplov leti i zbog čega moramo treptati bit će vam žao što niste obraćali više pažnje na nastavi. Na sreću uvijek se možete obratiti za pomoć starom prijatelju na pametnom telefonu ili, još jednostavnije, dijete poslati tati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo