Očajna 44-godišnjakinja, čija si je kći upropastila život vezom s narkomanom, kojemu je rodila dijete, za savjet se obratila u Sunovu rubriku Dear Deidre kako bi se uvjerila da nije ona ta koja ima pogrešne poglede na svijet.

Dogodila se neplanirana trudnoća

"Ostala je trudna s 18 godina i sada ima kćerkicu od gotovo osam mjeseci. Tata je ovisnik o drogama, bez posla i osjećaja odgovornosti. Toliko bih voljela odvojiti svoju kćer od njega, ali nije na meni da o tome odlučujem", započela je razvedena majka u pismu kolumnistici Deidre Sanders.

Ona se iskreno nadala da će taj problematični tip nestati iz života njezine kćeri kada ona krene na fakultet, ali dogodila se neplanirana trudnoća i djevojka je sada zapela s njime. Snovi o studiranju za nju su propali.

Majka radi pritisak, ali to je pogrešno

"Ona živi u mojoj kući i viđa se s njime samo onoliko koliko joj ja dopuštam. On se sada počeo motati oko naše kuće svaki dan. Ja sam ga upozorila da se ima pridržavati mojih pravila i zadržavati se samo sat vremena. Rekla sam mu da ne želim njegov životni stil u svojoj blizini. Jesam li dobro postupila?", pita se zabrinuta majka.

Sanders savjetuje čitateljici da bi ipak bilo bolje kada bi ona malo popustila pritisak. "Pitaj svoju kćer što se njoj sviđa kod njega. Pa, barem je nije ostavio kada je saznao da je trudna. Nije nestao iz njezina i života svojega djeteta. Njega pitaj koji su mu planovi za budućnost. Uz tvoju pomoć možda bi imoglo nešto biti od njega", zaključila je Deidre.