Play ponuda

Igrajte se s djecom - izradite vesele oblake!

shimmer fallback

Nakon neobično toplog početka jeseni, kraj tog divnog, pastelnog godišnjeg doba obilježavaju kiše i, zadnjih dana, snijeg.

27.11.2013.
14:34
Play ponuda

Za izradu veselih oblaka potrebno je:

- tanji stiropor (ako ga nemate, poslužit će i karton) - olovka - škare/skalpel - papirnate maramice - ljepilo - tempere - kistovi, šprice, kapaljke - šljokice - flaks - vješalica iz ormara

Za početak, uzmite svoje najdraže djetešce u naručje i otiđite do prozora pogledati nebo. Nema veze kakvo je vani vrijeme i da li je dan ili noć, važno je da ste zajedno i da stvarate i istražujete zajedničkim snagama. Nakon što ste popričali o oblacima (možda pokušali i uhvatiti kojeg), uzmite pripremljeni stiropor (ili karton) i na njemu nacrtajte veseli, pufasti oblak. Potaknite svog mališana da i on nacrta jedan.

Kad ste nacrtali svoje divne, vesele oblake, izrežite ih. Vi svoj sa skalpelom, vaše dijete neka pokuša sa škaricama. Svako poticanje djeteta na istraživanje nosi ekspresno učenje. Dakle, budite uz dijete kad pokušava rezati, ne ispravljajte ga i ne kritizirajte, samo hrabrite i potičite, vrlo lako i brzo će usvojiti rezuckanje. Na ostacima stiropora nacrtajte kišne kapi i također ih izrežite.

Papirnate maramice natrgajte na manje komadiće. Svakako u tu aktivnost uključite i dijete. Možete se usput malo i poigrati tako da ga poškakljate s maramicom ili nekoliko komadića bacite u zrak kao da pada snijeg. Nakon što ste natrgali dovoljnu količinu, izvadite ljepilo na neki poklopac ili tanjurić, močite maramice u njega i lijepite na oblake.

Nakon što zalijepite maramica koliko mislite da je potrebno, temperama, šljokicama, špricama, prstima velikim i malim ukrasite svoje divne oblake. Kad završite, zalijepite vješalicu na stražnju stranu oblaka i ostavite da se suše.

Za to vrijeme na vrhovima kišnih kapi olovkom probušite rupice u koje uvedite flaks i zavežite. Obojajte svoje kišne kapi, moj je prijedlog bojanje ručicama – namažite svoje i mališanove ruke bojama i 'okupajte' vaše kapi, neka to bude jedna vesela kiša!

Kad ste zašarenili i zasjajili svoju kišu, na rubu veselog oblaka također probušite rupice u koje ćete uvesti drugi kraj flaksa i dobro učvrstiti šarene kišne kapi.

I, dragi vrijedni kreativci, vaš oblak (ili oblaci) je gotov!

A sada sa svojim mališanom ispod njega zaplešite jedan kišni ples!

Uživajte, uživajte na najjače sa svojim djetetom jer, tako su neopterećeni i radosni kad su mali, a tako brzo postanu veliki, odrasli, ozbiljni ljudi koji (na svu sreću, privremeno) zaborave korake kišnog plesa i vesele kišne oblake sa sjajnim kapima zamjene poslovnim kišobranima.

Savjetuje: Teta Maja/Mali kreativci

Play ponuda
Play ponuda