Play ponuda

Hrvatice nakon poroda hrle na estetske zahvate

shimmer fallback

U porastu je broj Britanki koje nedugo nakon poroda odlaze na estetske operacije no nisu jedine jer trend je čini se zahvatio i svijet hrvatske estetske kirurgije.

19.3.2010.
18:48
Play ponuda

Sve više majki u Velikoj Britaniji nedugo nakon poroda odlazi na estetske operacije, prenosi Daily Mirror, a trend je čini se zahvatio i svijet hrvatske estetske kirurgije, piše Večernji list.

U posljednje vrijeme se sustavno povećava broj takvih zahvata i u Hrvatskoj."Žene koje su prije trudnoće imale male dojke te su se nakon dojenja ponovno smanjile dolaze nam kako bi dobile na prirodnijem izgledu i punoći," usporedio je naše i britanske podatke dr. Duje D. Ostojić te objasnio kako je najbolje da od poroda do zahvata prođe minimalno šest mjeseci jer se tada tijelo vraća u svoje normalno stanje, no idealno bi bilo pričekati godinu dana. Bilo da je riječ o tome da žele vratiti veličinu nabujalih grudi koje su imale u trudnoći ili skinuti obješenu kožu s trbuha, činjenica je da sve više novopečenih mama završava pod nožem.

Psiholozi ipak nisu previše oduševljeni ovim trendom, posebno iz razloga što se sustavno smanjuje dob majki koje se odlučuju na operacije.

"Velika je šteta što mlade žene osjećaju kako bi trebale imati neki "savršeni" oblik tijela te da to toliko utječe na njihovo samopouzdanje," smatra psihologica Susan Marchant-Cox koja je radila istraživanje na tu temu te dodaje kako majke trebaju biti svjesne toga da je zbog umetaka u grudima puno teže detektirati rak.

Play ponuda
Play ponuda