Devet trenutaka koji izbezumljuju roditelje male djece

Čini se da kao da se onaj prijelaz iz bebe u dijete, iz slatkih malih nevinih bića u i dalje slatku, ali nestašnu djecu, dogodi naglo, zar ne?

3.6.2014.
12:59

U dobi od jedne do tri godine, kad više nisu bebe, puno je toga drugačije. U tom životnom periodu svojih potomaka, mnogi su roditelji izbezumljeni zbog nekih novih situacija, a evo koje su to:

Faca za kakicu

Događa se u raznim trenucima. Ili ste tek sjeli i pijete kavu ili ste upravo krenuli prema vratima s namjerom da izađete u šetnju s djetetom. I onda zapazite onaj poseban izraz na licu djeteta, pauzu i koncentraciju. Slijedi blago stenjanje i smrad. Znate da to može značiti samo jedno.

A gdje je torba s pelenama?

Obično se torba s pelenama zaboravi kad ste negdje s djetetom daleko od dućana, a dogodi se gore navedena situacija.

Trenutak tišine

To se obično ne događa iz nekog plemenitog razloga. Taj trenutak kad shvatite da je dijete tiho već neko vrijeme, to može završiti samo loše.

Desetak minuta sna u automobilu koje sve unište

Može li itko objasniti kako desetak minuta sna u automobilu može upropastiti predivnih dva sata poslijepodnevnog spavanja? Kako? Ali, događa se svaki put.

Bakina doza šećera

Mnogim roditeljima taj trenutak promakne. Nekako se uvijek prilikom posjeta baki dogodi da čim okrenete glavu dijete pojede kolač, bombon, čokoladu i popije sok u isto vrijeme. Posljedice dođu kasnije.

Bijeg u javnosti

Djeca kao da čekaju trenutak da izađu u javnost kako bi testirali granice sigurnosti. Dućan, parking... Obožavaju takva mjesta u javnosti da puste vašu ruku i krenu trčati. I vi morate trčati za njima.

Čišćenje nakon obroka

Ima smisla zašto su djeca gladna svakih 0,4 sekunde. To je zato što hrana ne završi ni blizu njegovih usta.

Trenutak kad shvatite da je ponestalo grickalica

Grickalice su za malu djecu isto što i benzin za automobil. To je njihovo gorivo i tajno oružje roditelja prilikom odlaska u javnost.

Plač usred noći

Nakon što vaše dijete počne spavati tijekom noći, ne samo da je iznenađujuće teško probuditi se iz prekrasnog sna, nego i plač usred noći ne može značiti ništa dobro. Obično su u pitanju dvije stvari: ili je riječ o povraćanju ili misteriozno sretnom i budnom djetetu. Satima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali