U borbi protiv pelenskog osipa

shimmer fallback

Većina beba u nekom trenutku tijekom prvih 18 mjeseci života dobije pelenski osip.

10.7.2014.
15:41
Play logo

Pelenski osip, uz to što boli i peče, najčešće se razvije kod djece tijekom ljeta, kad je bebi i bez toga vruće i 'dosta svega'. Babica Nikki Khan godinama je stjecala iskustvo u borbi protiv pelenskog osipa i danas ističe nekoliko stvari koje mogu pomoći u prevenciji razvoja ovog, i za bebe i roditelje, napornog stanja.

1. Mijenjanje pelene prije i poslije obroka/podoja je ključno za prevenciju razvoja pelenskog osipa. Steknite tu rutinu i držite je se, i beba će vam biti zahvalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Omogućite bebi što više vremena bez pelena. Cirkulacija zraka oko bebine guze dat će joj priliku da 'diše'.

3. Budite oprezni prema mirišljavim sapunima, deterdžentima i baby maramicama. Mogu fino mirišati, ali su sastojci obično prejaki za nježnu bebinu kožu, pa može doći do nadraženosti što će povećati mogućnost razvoja osipa.

4. Ako ste sretnici čija beba spava cijelu noć, uvijek je stavite na spavanje u čistoj peleni. To je prilično logično, jer što je dulje beba u prljavoj peleni, to je veća šansa da će razviti pelenski osip, budući da elementi iz urina i stolice nadražuju kožu, a da ne spominjemo činjenicu da je nošenje pune pelene neudobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Koristite kremu svaki put bez iznimke. Koristite masnije kreme koje stvaraju deblji zaštitni sloj, ali i njeguju kožu i štite je od infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

6. Ako nakon mijenjanja pelena bebu svaki put čistite čistom vodom, obavezno koristite mekani ručnik ili pamučnu vatu za brisanje i sušenje, te pazite da koža bude potpuno suha, no da je pritom ne stišćete previše kako ne bi iziritirali kožu.

7. Na kraju, izbjegavaje korištenje baby pudera pri prematanju jer to može uzrokovati još iritacija blokirajući pore. Također, puder ne štiti od bakterija iz urina i stolice u istoj mjeri kao krema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo