DRAMA NA POROĐAJU / Zbog epiduralne jedva preživjela: 'Znala sam čim su mi ubrizgali... Ležala sam mrtva osam minuta'

Image
Foto: Facebook

Mama Chloe Holbrook (22) iz Milton Keynesa u Engleskoj ispričala je kako je bila mrtva osam minuta dok je rađala i morala je biti stavljena u induciranu komu, dok su njezinog sina Huga morali reanimirati

18.2.2022.
15:51
Facebook
VOYO logo

Mlada majka Chloe Holbrook (22) iz Engleske je zamalo umrla pri porodu nakon što je pretrpjela rijetku reakciju na epiduralnu koja joj je zaustavila srce te su je stavili u induciranu komu.

Chloe je kolabirala i bila mrtva osam minuta nakon što su joj liječnici ubrizgali samo malu količinu lijeka u tijelo. Njezin partner Reece (24) s užasom je gledao kako je pala u nesvijest i odvedena na hitni carski rez kako bi rodila njihova sina po imenu Hugo, piše Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začudo, mama i beba su se potpuno oporavili. U razgovoru za Mirror, Chloe je rekla: "Uopće ne mogu kriviti Nacionalnu zdravstvenu službu i bit ću im zauvijek zahvalna što su spasili mene i mog dječaka. Ali propustila sam sve o čemu sam sanjala dok sam bila trudna. Nisam čula Hugov prvi plač niti sam gledala kako Reece reže pupčanu vrpcu. Probudila sam se iz kome potpuno dezorijentirana i bez sjećanja, a sve zato što nisam imala pojma o riziku koji nosi epiduralna", rekla je Chloe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodila je carskim rezom

Primljena je u bolnicu u 38. tjednu 14. prosinca prošle godine. Sve je bilo u redu – sve dok nije pristala na epiduralnu. Chloe je u početku dobila glavobolju jer joj je krvni tlak pao, prije nego što je došlo do zastoja srca. Osoblje je izvršilo pet minuta kompresije prsnog koša, a zatim izvršilo carski rez u pokušaju da spasi Hugov život. Malac nije davao znakove života na početku, ali se oporavio za nekoliko sekundi, dok su Chloe ubrizgan adrenalin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjećajući se užasnog trenutka, tata Reece je rekao: “Držao sam Chloe za ruke dok su joj davali epiduralnu. Unutar 10 ili 20 sekundi rekla je da ima glavobolju i položili smo je na krevet".

Reece je u panici promatrao kako osoblje provodi reanimaciju na Chole prije nego što su odlučili izvršiti carski rez. Zatim je stavljena u induciranu komu na 10 sati, a sina je prvi put vidjela tek kad se probudila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg dana oko 11 sati, Reece je posjetio svoju partnericu, ali ona nije bila pri svijesti. Probudila se nekoliko sati kasnije. U ovom trenutku, mama Chloe upoznala je Huga, ali se još uvijek borila s učincima lijekova. Nevjerojatno, napustila je bolnicu šest dana kasnije u nedjelju, 19. prosinca - sedam dana prije nego što je zapravo trebala roditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RODILA S 15 /

Nije imala nijedan simptom trudnoće: Shvatila je da rađa tek kad joj je ispod suknje provirila - bebina glava!

Image
RODILA S 15 /

Nije imala nijedan simptom trudnoće: Shvatila je da rađa tek kad joj je ispod suknje provirila - bebina glava!

Dječak je danas super i dobro napreduje

"Sjećam se da sam otišla u bolnicu i onda sam iznenada dobila dijete. Bilo je nadrealno. Plakala sam i plakala kad sam prvi put čula što se dogodilo, još uvijek mi se čini da čitam tuđu priču", rekla je Chole. Liječnici su joj nakon toga rekli da nikada nisu vidjeli reakciju poput nje i da su od tada poboljšali svoje sustave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chole kaže da su joj rekli da rijetka reakcija koju je doživjela pogađa otprilike jednu od 10.000 žena. "Samo želim da žene znaju za rizike koji se mogu dogoditi. Moraju to znati prije poroda kako bi imale vremena za razmišljanje. Bilo bi korisno kada bi žene mogle znati te stvari unaprijed i postavljati pitanja ili čak dobiti letak s ovim informacijama", zaključila je Chloe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo