Play ponuda

10 krivih razloga da postanete roditelj

shimmer fallback

Donijeti na svijet novo ljudsko biće sa sobom nosi niz pozitivnih osjećaja i može biti jedno od najljepših životnih iskustava.

6.4.2011.
13:47
Play ponuda

1. Mislite da će vam dijete spasiti brak Dolazak djeteta u vezi koja je loša vrlo rijetko može popraviti situaciju. Zapravo će češće doći do pogoršanja odnosa. Da, postoji mogućnost da vas dijete podsjeti na sve ono što volite jedan kod drugoga, no briga oko djeteta i napor koji se zahtjeva na koncu može dokrajčiti loš odnos. U pravilu što je veza bolja to je dolazak djeteta više produbljuje.

arti-2010092300220062. Dosadilo vam je zanovijetanje roditelja koji žele unuke Želja za unucima je prirodna. No imati djecu da bi zadovoljili želje svojih roditelja nije mudro. Ma koliko vam roditelji pomagali, najveći teret odgoja past će na vas - ako niste za to spremni, ne pokušavajte.

3. Već je vrijeme - sat otkucava Biološki sat je neumoljiv i sa svakom godinom vaša plodnost je sve upitnija. Pa ipak, odluka da dobijete dijete je nepromjenjiva. Vaš život će se sasvim promijeniti, a ako se već odlučite na tako dramatičnu promjenu onda neka to bude jer želite dijete, a ne zato jer ga morate imati ili jer se bojite da ćete se kasnije kajati.

4. Želite dokazati da unatoč svemu i to možete Djeca trebaju osjećaj sigurnosti, roditelje koji ih vole i osjećaj pripadnosti. Ako teško možete zamisliti da bi se u vaš život uklopila beba vjerojatno ste u pravu. Sasvim je u redu ako nemate želju za djecom. No nije u redu pokušati uklopiti dijete, a znati da nećete moći zadovoljiti sve njegove potrebe.

5. Dosadilo vam je da svu pažnju (a možda i darove) primaju rođaci s djecom Natjecateljski duh može vas motivirati za štošta no kad su u pitanju djeca natjecateljski duh gotovo nikad nije pozitivan. Može se dogoditi da vas ignoriraju čak i ako dobijete dijete.

6. Mislite da ćete zbog djeteta biti manje sebični I to je moguće, no osoba mora biti spremna na promjenu i naporan rad. Misliti da će dijete promijeniti sebične navike vašeg partnera je posebno loša zamisao. Ovo bi vam se moglo ozbiljno obiti o glavu.

7. Mislite: 'Ako ništa drugo barem ću postići nešto vrijedno u životu' Neke žene smatraju da će im rođenje djeteta dati smisao života. No teško je predvidjeti kako ćete se osjećati nakon rođenja. zadnje što vam treba ( a i djetetu) je misliti o svom majčinstvu kao o još jednom izvoru razočarenja. No kako god se osjećali, ovakav stav stavlja prevelik pritisak na djetetovu psihu.

8. Želite bezuvjetnu ljubav Koja bezuvjetna ljubav? Jeste li kad čuli dijetet koje plače i zahtjeva ono što želi? Želite li dijete jer trebate nekoga tko će vas voljeti vjerojatno niste dorasli izazovu koje donosi roditeljstvo.

9. Želite ostaviti nešto iza sebe, nekoga tko će nastaviti vaše ime Ovaj razlog već dugo pokreće ljude. No kakvo ćete ime ostaviti iza sebe ovisi o vama, a ne o djelima onih koji će vas nadživjeti.

10. Želite nekoga za igru i uređivanje Uređivanje bebe i male djece čini se tako zabavno i slatko sve dok nemate svoje. Proces je iznenađujuće naporan, a čim navučete slatki kompletić velika je vjerojatnost da ćete ga morati skidati jer ga je dijete zaprljalo. Želite li nekoga uređivati, uvijek možete vježbati sa svojim supružnikom ili kućnim ljubimcima. Dijete uređujte kad budete imali bolje razloge - primjerice zato jer se međusobno jako volite i dovoljno ste zreli za nove obaveze.

Vezani članci:

arti-201102210074006 arti-201008200480006

Play ponuda
Play ponuda