"To vam je kao da pijete kavu na steroidima", šali se vlasnica kafića Fleur Cassidy koja je objasnila kako je nastala ovo jedinstveno uskršnje piće. "Kako je Karvan Coffie obiteljski posao, svakoga se Uskrsa opustimo."
"Tako je, u šali, nastao eggspresso, koji smo, u početku znali servirati samo jedno drugome."
"Međutim, kada je jedna naša mušterija vidjela što pijemo, samo je rekla: "Ja ću ovo što ona pije" i tu je počela priča o eggspressu", piše na stranici pržionice kave i kafića, gdje je objavljen i recept kako napraviti ovakvu kavu kod kuće.
Ukoliko nemate novaca skoknuti do Pertha, evo kako napraviti eggspresso. Imate li aparat za kavu, super, ali ako nemate, nema problema. Eggspresso možete napraviti i s običnom kavom iz džezve.
1. Odaberite jaje od čokolade
Upotrijebite svoju maštu. U ovo doba godine čokoladnih jaja, svih dimenzija, okusa i različitih proizvođača čokolade ima na gotovo svakom koraku.
2. Odrežite vrh toplim mokrim nožem
Ugrijte kuhinjski nož u vreloj vodi. Odrežite vrh jaja nožem. Budite nježni, pustite da toplina napravi svoje. Pukne li rub jajeta, kava će se proliti.
3. Uzmite jednu šalicu za kavu
Ovisno o tome koliko je jaje, odaberite šalicu u koju će ono stati. Stavite čokoladno jaje u šalicu.
4. Sipajte kavu u jaja
Stavite čokoladna jaja na espresso mašinu i napravite kavu. Za snobove koji jako paze kakvu kavu piju, pravi je omjer 20g/40g/30secs/9 tds. Za sve ostale, skuhajte običnu kavu u džezvi, ulijte u čokoladno jaje i uživajte.
Sretan Uskrs, poručuju iz Karvan Coffee-a, u Australiji!