Play ponuda

VIDEO: / Top pet festivala hrane i napitaka u 2010.

shimmer fallback

Diljem svijeta iz godine u godinu održavaju se festivali hrane i napitaka koji privlače sve veći broj posjetitelja. Donosimo vam pet najboljih poslastica za svačije nepce, u 2010. godini.

25.1.2010.
14:19
Play ponuda

Festival kave Od 12 do 14 veljače, Maricao, Puerto Rico. Festival kave slavi kraj žetve svake godine uz glazbu, povorku, umjetnost i obrt te naravno - obilje kave. Ako vam je miris jutarnje kave nešto što vas oduševljava svakodnevno, možete li zamisliti miris koji se širi ulicama za vrijeme ovog festivala!

Festival limuna Od 12 veljače do 3 ožujka, Menton, Francuska. Ogromne konstrukcije od C vitamina jednom na godinu mogu se vidjeti na ulicama Mentona. Festival koji je nekada činila tek mala količina agruma u kolicima, pretvorio se u pravu senzaciju koju godišnje posjeti 200.000 ljudi iz cijelog svijeta.

Festival čaja Shanghai, China Tisuće ljubitelja čaja svake godine u svibnju posjeti China Tea Expo. Zabavljaju se, degustiraju čajeve i razne slastice koje idu uz taj popularni topli napitak.

Festival sira Cardiff Castle, Cardiff, Wales. Festival sira održava se u rujnu, a u sklopu njega posjetitelji mogu isprobati više od 450 vrsta sira, svih veličina i oblika. Pravi raj za ljubitelje sireva!

Festival bundeva Circleville, Ohio, USA Festival posvećen lokalnoj poljoprivredi svake se godine održava u rujnu. U sklopu njega osim velikih količina bundeva i zabave, nude se sva vrsta jela od bundeva, a bira se i kraljica Bundeva.

Play ponuda
Play ponuda