Na put uvijek nosite previše stvari? Ovi će vam savjeti dobro doći

shimmer fallback

Pri svakom putovanju obavezno spakirate pola garderobe, iako idete samo na dvodnevni izlet?

11.10.2013.
13:50
Play logo

Ovo je navika koje se jednostavno morate riješiti, a ako se prepoznajete u simptomima kroničnog prepakiravanja, ovih deset savjeta izliječit će vašu lošu naviku.

Započnite s ruksakom Osim ako ne putujete s djecom, damo se kladiti da sve stvari koje su vam potrebne mogu stati u ruksak ili barem mali kufer s kotačićima s kojim će vam biti mnogo lakše putovati. Limitirajući se na tako, za vaše pojmove, malu torbu, natjerat ćete se da ponesete samo ono najnužnije. Osim toga, velike su šanse da ćete na ovaj način uštedjeti novac, ali i smanjiti šanse od gubitka prtljage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakirajte odjeću koju možete nositi više puta Jedno pravilo: Ako određeni komad ne možete nositi više od jednom tijekom putovanja, ostavite ga doma (ovo se očigledno ne odnosi na donje rublje i čarape). Ovo znači da ne biste trebali spakirati one štikle koje pristaju samo jednoj određenoj odjevnoj kombinaciji ili vestu koja se slaže samo na jednu majicu. Pakirajte stvari koje imaju odlike raznovrsnosti, koje možete kombinirati s bilo čim i nositi više puta tijekom putovanja.

Spakirajte više majica nego hlača Moći ćete realizirati mnogo više odjevnih kombinacija ako spakirate više majica nego hla��a. Nitko neće primijetiti da ste dva dana za redom nosili iste traperice ako ste ih iskombinirali s drugačijom majicom.

Ponesite raznovrsne higijenske potrepštine Kako biste uštedjeli tonu prostora u koferu, ponesite proizvode za higijensku njegu koji vrše različite funkcije, poput šampona koji je ujedno i regenerator, šampona koji istovremeno služi i kao gel za tuširanje te krema za brijanje ili losiona za lice koji vas ujedno štiti od sunčevih zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limitirajte se na dva para cipela Ne biste trebali spakirati više od dva para cipela - jedne za hodanje, penjanje i ostale aktivnosti i druge za 'finjak'. Uvijek odaberite najudobniju obuću koju posjedujete kako se s putovanja ne biste vratili s ogromnim žuljevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalizirajte elektroniku Zar vam je zaista potreban laptop, tablet, digitalni fotoaparat i smartphone, uza sve one kabele i punjače baterija koje s njima morate nositi? Pa to zauzima pola kufera! Ako pakirate laptop za poslovni put, ostavite tablet doma. Smartphone telefoni mogu se spojiti na WiFi i vršiti funkciju laptopa prilikom pregledavanja interneta ili čitanja pristiglih mailova. Glazbu prebacite na mobilni uređaj pa mp3 player ostavite doma.

Spakirajte duplo manje odjeće i duplo više novca Prije samog putovanja rasprostrite odjeću i novac koje namjeravate ponijeti sa sobom. U kufer spremite samo pola te odjeće i udvostručite novac kojeg ćete ponijeti. Stvar je u tome da ljudi često ponesu previše stvari i premalo novca, zbog čega na kraju zažale. Zbilja vam nije potrebno toliko odjeće koliko vi to mislite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite 'za svaki slučaj' stvari doma Koliko ste puta u kufer spremili stvari 'u slučaju da' vas pozovu na gala večeru ili 'u slučaju' da se vrijeme drastično promjeni od onog predviđenog, ili 'u slučaju' da budete prisustvovali zabavi uz bazen? Prestanite to raditi. Ako se nađete u situaciji koja zahtjeva drastično mijenjanje odjeće u onu koju niste spakirali, neka vam to bude dobar povod za kupovinu.

Play logo

Nemojte se pakirati u zadnji trenutak Panično pakiranje u zadnji trenutak dovodi do nereda u koferu, zaboravljenih potrepština i pretrpavanja čak i onim stvarima koje vam posve sigurno neće zatrebati. Spakirajte se na vrijeme kako vam se ne bi dogodilo da je komad odjeće koji vam je potreban za putovanje u košari za prljavu odjeću ili ne stignete kupiti neke stvari koje su vam potrebne. Na vrijeme isplanirajte koju ćete odjeću nositi po pravilu svaki dan jedan izgled (ili jedan izgled po prilici, ako idete na poslovni put koji će zahtijevati nekoliko različitih stilova u samo jednom danu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spakirajte samo odjeću u kojoj volite biti Ako neku odjeću ne nosite u svom svakodnevnom životu, nemojte je ponijeti ni na putovanje. Ostavite svu odjeću koja vam ne pristaje kao salivena, u kojoj se ne osjećate pretjerano udobno ili koja vam se iz bilo kojeg drugog razloga ne sviđa. Velika je vjerojatnost da će takva odjeća, ako je ponesete, ostati na dnu vašeg kofera baš kao što većinu vremena 'leži' na dnu vašeg ormara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo