Play ponuda

Naša trajektna linija među najljepšima na svijetu

shimmer fallback

Urednici Yahoo.Travela na listu najljepših plovidbi trajektima, na kojima se prolazi kraj iznimnih prirodnih i ljudskom rukom stvorenih ljepota, na drugo mjesto su uvrstili plovidbu iz Splita za Vis.

20.9.2011.
13:51
Play ponuda

Vožnja trajektom potpuno opušta, te na miru možete promatrati okolinu i stvoriti priliku za zbližavanje s ostalim putnicima i lokalnim stanovništvom. Najbolje trajektne linije na kojima biste se mogli naći su:

Australija: Trajektna linija Sydney – Manly

Za 30 minuta proći ćete pokraj sidnejske Opere, mosta Coathanger, gradskih nebodera, zelenila botaničkog vrta, sitnih otoka s viktorijanskim kućama, stada krava, malih uvala te skrivenih plaža. Uz malo sreće ugledat ćete i dupina ili kita.

Hrvatska: Trajektna linija Split – Vis

Među tisućama jadranskih otoka i duge obale, izdvaja se dva i pol sata vožnje prema Visu. Nakon splitske Rive, Kozjaka i Mosora, pogled možete usmjeriti prema uskom prolazu između Brača i Šolte. Na kraju vas čeka Vis, najudaljeniji nastanjeni hrvatski otok i njegove masline, vinogradi i obronci.

SAD: Njujorška trajektna liniji Manhattan – Staten Island

Svakodnevno ovom linijom plovi 65.000 osoba. Na palubi je najbolje stati na desnu stranu i promatrati Ellis Island i Kip slobode. Tijekom 25 minuta uživajte u pogledu na Manhattan i njegove nebodere. Upotpunite doživljaj grickajući slanac.

Čile: Patagonijski fjordovi između Puerto Montta – Puerto Natalesa

Ova epska vožnja proteže se duž 1.000 kilometara i traje četiri dana. Fantastični pejzaži izmjenjuju se duž obale, a brod se približuje i Brüggenu. najvećem ledenjaku Južne Amerike.

Turska: Linija oko zlatnog roga u Istanbulu

Na ovom je mjestu svoj trag ostavilo barem 13 civilizacija. Oko 4 kilometara vožnje prati rutu od egipatske tržnice začinima do židovske četvrti i bugarske crkve iz 19. stoljeća.

Aljaska: Linija Ketchikan – Haines

Plovidba traje 22 sata, a ljubitelji divlje prirode teško da mogu vidjeti nešto ljepše s brodske palube. Na trajektu se može unajmiti kabina ili kampirati i imati bolji pogled na sela i ledenjake. Ponesite dalekozor.

Hong Kong: Poluotok Kowloon – Hong Kong

Ova kratka, slatka i jeftina vožnja prebacit će vas preko luke Victoria s jedne obale prepune nebodera na drugu. Ranojutarnja vožnja je posebno lijepa.

Indija: Kerala, Alappuzha – Pulincunnoo

Trajekti su ovdje nužno transportno sredstvo lokalnog stanovništva. Život većine Indijaca odvija se na obali i ulici, stoga uživajte u pogledu na autentičnu Indiju.

SAD: Kalifornija, San Francisco – Sausalito

Nakon uživanja u umjetničkim galerijama i trgovinama grada Sausalita, uputite se na 30-minutnu vožnju do San Francisca. Pogled će vam pasti na Angel Island State Park, most Golden Gate, Alcatraz i most Oakland Bay. Iskrcat ćete se pokraj odlične tržnice, na kojoj možete ručati ili popiti šalicu dobre kave.

SAD: British Columbia, Port Hardy – Prince Rupert

S palube ćete gledati planine, otoke, kanale i slatka naselja. Sama vožnja traje 15 sati, pa ćete na obali ili moru vjerojatno ugledati i životinje.

Vezani članci:

arti-201109091012006 arti-201108120145006

Play ponuda
Play ponuda