Dječak iz Iraka ispisao je povijest nakon što je postao prvo dijete na svijetu koje se rodilo s trima penisima, prema izvještaju liječnika. Stanje koje dječak ima naziva se trifalija i - kao što smo već istaknuli - nikad prije nije zabilježeno.

Liječnici iz Kurdistana objavili su svoj izvještaj o slučaju u medicinskom časopisu "International Journal of Surgery Case Reports", navodeći kako je neidentificirano dijete imalo tri mjeseca prije nego što je otkriveno njegovo neobično stanje.

Samo jedan penis ima 'glavu'

Nije sasvim jasno zašto ga se odmah nije detaljno pregledalo, ali roditelji, iz grada Duhok, doveli su sinčića u bolnicu jer je imao oteklinu u skrotumu i "dvije izbočine". Ili su oni barem tako mislili. Pobližim pregledom liječnici su otkrili da je dječak zapravo imao dva penisa duljine dva centimetra i jedan centimetar.

Međutim, mališanovi penisi nisu radili poput funkcionalnih organa, jer nisu imali uretru iz koje bi mokrili, i nije odmah bilo jasno jesu li povezani s dječakovim reproduktivnim sustavom. Prema izvještaju, samo je jedan od dodatnih penisa imao "glavu", prenosi LADbible.

Liječnici nemaju objašnjenje

Ovo stanje toliko je rijetko da se događa u jednome od pet ili šest milijuna porođaja i često postoje značajne razlike od slučaja do slučaja. Prvi put je ovakvo što zabilježeno davne 1609. godine. Međutim, za sve to vrijeme niti jedno dijete nikada nije bilo rođeno s trima penisima.

Zabilježeno je oko 100 slučajeva u kojima su se dječaci rodili s dvama penisima, a u nekima od tih slučajeva oba su organa funkcionirala. U Indiji se tvrdilo da je rođen dječak s trima penisima i bez anusa, ali to nikad nije zapisano u medicinskom časopisu i stoga se ne može provjeriti.

Tim iz Iraka rekao je da u ovome slučaju dječaku nisu otkrili druge zdravstvene probleme, a istraga je otkrila da tijekom trudnoće nije bio izložen alkoholu ili drogama. Dakle, ni liječnici nemaju pojma kako se ovo dogodilo.