PRIPREMA, POZOR, NARUČI: /

Vijest koju su mnogi jedva čekali - zagrebački hit restoran od sada ima dostavu

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Le Mika na meniju ima više od 60 jela, a cijene se kreću od 15 do 53 kune. Specijalitet im je Crêpe Suzette, inače klasik francuske kuhinje.

6.2.2018.
19:49
Borko Vukosav / Telegram
VOYO logo

Prva francuska creperia u Hrvatskoj, Le Mika iz Masarykove ulice u Zagrebu, od sada je među onim restoranima koji dostavljaju hranu. Naime, Le Mika se pridružila sustavu za dostavu hrane Foodex koji radi putem aplikacije.

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Borko Vukosav / Telegram

Sustav dostave hrane za desetak zagrebačkih restorana

Foodex je prošle godine pokrenuo 23-godišnji informatičar Jan Filipec, a taj sustav danas dostavlja hranu za desetke zagrebačkih restorana, poput Takenoka, El Greca ili Curry Bowla. Na Foodex platformi se nalazi popis svih restorana s kojima surađuju, a nakon što korisnik odabere željeni restoran i jelo, dostavljači Foodexa kreću na lokaciju. U svakom trenutku moguće je vidjeti gdje se dostavljač s naručenom hranom nalazi te ga kontaktirati. Sve funkcionira putem aplikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, creperia i galeteria Le Mika već je jesenas oduševila fenomenalnom ponudom, a za advent je pripremila prekrasan ambijent i, naravno, obogatila meni prikladnim francuskim specijalitetima. Ta su jela vrlo brzo poslala hit zagrebačkih ulica, a spravlja ih 46-godišnji chef Mika Alix. Crêpes su tradicionalne francuske palačinke koje su, za razliku od naših palačinki, jako tanke, hrskave, a iznutra sočne. Galettes ili hrskavi kolač najčešće punjen voćem u Le Miki rade od čiste heljde koju uvoze iz Francuske te su bezglutenski, a Alix je ranije objasnio da moraju izgledati poput čipke i imati rupice po sebi.

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Borko Vukosav / Telegram

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Borko Vukosav / Telegram

Više od 60 jela na meniju

Le Mika na meniju ima više od 60 jela, a cijene se kreću od 15 do 53 kune. U ponudi tako, među ostalim, imaju La Parisienne, slanu crêpe s tankim odreskom dimljenog lososa i pirjanim povrćem s blagim šlagom od vlasca i limuna, koja košta 53 kune. Specijalitet im je Crêpe Suzette, inače klasik francuske kuhinje. Košta 36 kuna, a radi se o desertu flambiranom s likerom Grand Marnier te posluženom s umakom od naranče. Kako je Le Mika mjesto koje nema unutarnji prostor za sjesti i pojesti njihove specijalitete, već se hrana poslužuje na terasi, ove je zime otvorena i 11 metara duga i grijana zimska terasa. Upravo je zato vijest o mogućnosti dostave francuskih specijaliteta iz Le Mike nešto što će sigurno razveseliti ljubitelje ukusne hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Borko Vukosav / Telegram

Image
Foto: Borko Vukosav / Telegram

Borko Vukosav / Telegram

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo