POKRENULI KAMPANJU ZA CIJEPLJENJE PROTIV HPV-a: / 'Budi mRAK roditelj'; Do kraja godine besplatno za sve mlade do 25 godine

Roditelji će u par klikova dobiti sve potrebne informacije o HPV-u te o mogućnosti prevencije, cijepljenja.

12.9.2020.
22:20
Play logo

Udruga studenata medicine CroMSIC, u suradnji s HZJZ-om i uz podršku Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, predstavili su u subotu kampanju "Budi mRAK roditelj", usmjerenu na prevenciju i cijepljenje protiv HPV-a, uzročnika šest vrsta karcinoma.

"Budi mRAK roditelj" nadogradnja je već postojeće kampanje "Budi mRAK". Ova kampanja za razliku od prethodne, usmjerena je na roditelje učenika osmih razreda i srednjih škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Roditelji će u par klikova dobiti sve potrebne informacije o HPV-u te o mogućnosti prevencije, cijepljenja. U suradnji sa zdravstvenim institucijama, školskom medicinom, epidemiolozima i mnogim partnerima i ambasadorima radimo na digitalnom zdravstvenom prosvjećivanju koje može spasiti mnoge živote", rekao je Marko Gangur iz Udruge CroMSIC.

U sklopu kampanje izrađen je digitalni newsletter koji je odobren od Ministarstva obrazovanja te će biti dostupan na njihovim stranicama od listopada.

Škole će, ukoliko tako odluče, newsletter putem e-maila roditeljima kako bi na jednom mjestu saznali sve o HPV-u i cijepljenju protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Cijepljenje je do kraja ove godine besplatno za sve mlade do 25 godine, a Grad Zagreb uveo je cijepljenje protiv HPV-a prije 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Sve manifestacije infekcije HPV-om se odnose na oba spola, a oba spola mogu biti i subjekt i prenositelj bolesti. Pa sve mjere, od dijagnostike, terapije i cijepljenja trebaju biti usmjerena protiv oba spola", rekao je dermatovenerologije Mihael Skerlev, Predsjednik Hrvatskog društva za spolno prenosive bolesti (HLZ).

Na predstavljanju kampanje bili su i mladi koji su se cijepili protiv HPV-a i podijelili svoja iskustva, naglašavajući kako je, srećom u 21. stoljeću moguće cijepiti se protiv nekoliko vrsta raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo