PET STVARI S KOJIMA GRIJEŠITE POD TUŠEM: / Cijeli život se krivo perete, ali okej, ovo stvarno niste mogli znati

Image
Foto: Giphy

Od izbora sapuna do temperature vode i brijanja - radite svojoj koži više štete nego koristi

21.11.2019.
13:33
Giphy
Play logo

S tuširanjem ne možete pogriješiti - ili barem tako mislite. Smočite se, nasapunate i isperete. Ne može jednostavnije? E, pa jednu ste stvar već napravili pogrešno. Pogledajte što stručnjaci kažu o ovoj temi i u čemu sve griješite kada stanete pod tuš.

Korištenje sapuna

Vjerojatno mislite da, što se više pjeni, to bolje pere. Ali kod tuširanja nije baš tako. Dermatologinja Marnie Nussbau upozorava da su neki sapuni vrlo štetni za vašu kožu. Mogu, naime, skinuti naša prirodna ulja s površine kože, zbog čega vam je ona suha i imate osjećaj da vam je tijesna. Uvijek kupujte gelove za tuširanje bez sapuna i na bazi vode. Gledajte da na proizvodu piše pH 5,5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vruća voda

Kao da nije dovoljno što isušujete kožu sapunima svaki dan, stvar je još gora ako preferirate tuširanje u vrućoj vodi. Koliko god vam bilo ugodno (pogotovo zimi), vruća je voda jako loša za kožu i isušuje je kada dođe u kontakt sa zrakom. Najbolje je tuširati se u mlakoj vodi.

Image

SVE ZA SEKSI FOTOGRAFIJU: Malo je čudno što se tuširaju u donjem rublju, ali okej, tko smo mi da sudimo

Image

SVE ZA SEKSI FOTOGRAFIJU: Malo je čudno što se tuširaju u donjem rublju, ali okej, tko smo mi da sudimo

Spužva je puna bakterija

Bakterije, plijesan i gljivice - sve se to nalazi na vašoj spužvi za tuširanje. Prema dermatologu Joelu Schlessingu, okej je prati se spužvom samo ako je redovito mijenjate, a to je najmanje jednom mjesečno. Također je vrlo važno da spužvu osušite nakon uporabe. Idealno bi bilo kada biste svaki put uzeli novu. Ne zaboravite, ne trebate je baciti, dovoljno je da je operete u perilici.

Pogrešno šamponiranje

Jeste li znali da šampon nije namijenjen za cijelu kosu? Najbolja je metoda da se prilikom pranja kose fokusirate samo na vlasište i vrhove. Ionako je tamo većina prljavštine i masnoće. Šamponiranje cijele površine kose isušuje i oštećuje vlasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brijanje

Play logo

Sigurno vam se dogodilo da vam je brijanje uzrokovalo osip i urasle dlačice. To je zato što se krenete brijati čim uđete pod tuš. Najprije se istuširajte i pustite da vam se otvore pore na koži. Dlačice će omekšati zbog pare te će vam brijanje proći mnogo ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo