Play ponuda

Pantone je napravio jako zanimljivo istraživanje: Evo što boja vaših ulaznih vrata govori o vašem karakteru

Image
Foto: _lisa_dawson_ / instagram

Iako odabir boje vrata ne možemo baš promatrati sa znanstvenog aspekta, on itekako može barem ponešto reći o nama i našoj osobnosti i što želimo poručiti ljudima oko sebe

26.2.2018.
13:00
_lisa_dawson_ / instagram
Play ponuda

Iako boju ulaznih vrata obično biramo prema funkcionalnosti ili pak tome što je trenutno već u modi, ona zapravo na neki način mogu ponešto reći i o nama, iako vjerojatno o tome nikad niste razmišljale na taj način. No, o tome su itekako razmišljali u londonskoj agenciji za nekretnine Marsh & Parsons, pa su zajedno s tvrtkom Pantone napravili zanimljivo istraživanje o tome što određena boja ulaznih vrata govori o našoj osobnosti, i rezultati su jako fora.

Laurie Pressman, dopredsjednica Pantone Instituta, otkrila je ponešto o rezultatima ovog njihovog istraživanja i kaže:

"Crna boja je, recimo, iznimno elegantna, moćna i predstavlja prestiž. I iznimno je chic i trendy. Bijela je, s druge strane, jednostavna, svježa i obično je odabiru oni koji vole minimalizam. Siva je boja bezvremenska i klasična, pa ne postoji rizik da će ikada izaći iz mode. Mornarski plava boja zrači autoritativnošću i povjerenjem, dok je zelena izuzetno smirujuća i ugodna. Crvena je, pak, potpuna suprotnost, a crvenu boju ulaznih vrata preferiraju dinamične, dominantne i angažirane osobe. Ljubičasta boja sugerira dramatičnost, dok je žuta topla i predstavlja dobrodošlicu, optimizam i radost. Boja lavande znak je mladosti i vedrog duha, dok je odabir prirodnijih nijansi nešto rustikalniji i opuštajuć."

Što svaka pojedina boja ulaznih vrata govori i označava

Crna boja: elegancija, moć i prestiž

Siva boja: bezvremenski sjaj i klasika

Bijela boja: jednostavnost, svježina

Mornarski plava boja: autoritativnost i povjerenje

Zelena boja: ugoda, tišina i smirenost

Crvena boja: dinamičnost, angažiranost i autoritativnost

Ljubičasta boja: dramatičnost

Žuta boja: toplina, dobrodošlica i optimizam

Boja lavande: mladost i duhovnost

Prirodne boje: rustikalnost i ugoda

"Nečiji odabir boja ne možemo baš promatrati sa znanstvenog aspekta, ali ipak, netko tko, primjerice, odabere crnu boju vjerojatno je skloniji tome da ostavi snažniji prvi dojam i da to bude dojam prestiža i moći", objašnjava Alex Lyle iz tvrtke Marsh & Parsons, piše Country Living. "No, s druge strane, netko tko ulazna vrata odluči obojiti u žutu ili pink boju sigurno želi poručiti da mu je u životu najvažnije dobro se zabaviti", dodaje.

A kakve su boje vaša ulazna vrata? :)

Play ponuda
Play ponuda