OTVOREN BIZARAN HOTEL IZ KOJEG MOŽETE GLEDATI - POLARNE MEDVJEDE! / Možda zvuči fora, ali pogledajte ove pretužne prizore

'Pohlepna, eksploatatorska industrija akvarija izgrađena je na patnji inteligentnih, društvenih bića kojima se uskraćuje sve što im je prirodno i važno'

10.3.2021.
14:27

Kinezi su osmislili hotel čiji gosti iz udobnosti svojih soba mogu gledati - polarne medvjede. Prvi hotel ove vrste na svijetu ovoga tjedna službeno otvara svoja vrata za posjetitelje Harbin Polar Landu u sjeveroistočnoj kineskoj provinciji Heilongjiang.

Hotel vrijedan 11 milijuna funti reklamira se kao mjesto koje pruža izvanredno iskustvo u kojemu su vam polarni medvjedi "susjedi 24 sata dnevno". Opremljen je s ukupno 33 komada kaljenoga stakla raspoređenih po svim funkcionalnim dijelovima hotela, piše The Sun.

PETA na nogama

Polarni medvjedi mogu se vidjeti kroz staklo iz bilo koje sobe, u kojoj posjetitelji mogu promatrati svakodnevni život tih divljih životinja. Međutim, aktivisti za zaštitu životinja pozvali su ljude da se drže podalje od ovoga hotela.

"PETA poziva svoje pobornike da se klone ovoga hotela i bilo koje druge ustanove koja profitira od bijede životinja", izjavio je potpredsjednik PETA-e za Aziju Jason Baker te objasnio kako su polarni medvjedi aktivni i do 18 sati dnevno u prirodi, lutajući svojim domovima koji se protežu na tisuće kilometara, gdje uživaju u stvarnome životu.

"Polarni medvjedi pripadaju Arktiku, a ne zoološkim vrtovima ili staklenim kutijama u akvarijima - a sigurno ne ni hotelima. Pohlepna, eksploatatorska industrija akvarija izgrađena je na patnji inteligentnih, društvenih bića kojima se uskraćuje sve što im je prirodno i važno", istaknuo je Baker.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali