NA OVO VAS NIŠTA NE MOŽE PRIPEMITI / Naizgled zdrava supruga preminula dok je spavao pored nje: 'Naša kći je shvatila da se mama ne miče. Bilo joj je samo 36 godina...'

Carli se uvijek činila savršeno zdravom dok nije preminula, tijekom noći 31. svibnja 2017. godine. Obdukcijom se nije mogao utvrditi točan uzrok Carline smrti. U odraslih je to poznato kao sindrom iznenadne aritmijske smrti (SADS)

17.10.2021.
13:37
Instagram/Carli Lansley Foundation

Kad je supruga Karla Lansleya umrla u snu dok je spavala kraj njega, u dobi od samo 36 godina, njegov je gubitak bio toliko snažan da je isprva pomislio kako se više nikada neće oporaviti, piše The Sun. Karl je kuhao šalicu čaja za suprugu Carli kad je njegova kći shvatila da joj se mama ne miče.

Pedesetogodišnji otac dvoje djece iz Leigh-on-Sea u Essexu bio je u braku 13 godina s pokojnom suprugom, majkom njihove djece Jessice i Ethana.

"Carli i ja upoznali smo se 1998. Njena sestra je hodala s mojim najboljim prijateljem i shvatili smo da nas pokušavaju spojiti. Ali isprva sam mislio da je premlada za mene. Sljedećih godinu dana izlazili kao prijatelji, ali ništa više", kazao je Karl.

Njih dvoje nakon toga su shvatili da su srodne duše.

"Zajedno smo voljeli raditi uobičajene stvari: šetati, ići na plažu. Sve je bilo puno bolje kad je bila uz mene", istaknuo je Karl.

Doimala se savršeno zdravom

Karl je radio u banci, a Carli u jednoj drogeriji. Zajedno su počeli živjeti 2000., a vjenčali su se 2004. godine. Carli se uvijek činila savršeno zdravom dok nije preminula, tijekom noći 31. svibnja 2017. godine.

"Večer prije nego što je moja supruga umrla, bila je prilično slična bilo kojoj drugoj. Bili smo zajedno kod kuće i radili obične stvari, igrali se s djecom, večerali i gledali televiziju, a onda je ona otišla u krevet. Njene posljednje riječi bile su 'Idem spavati. Laku noć, volim te", ispričao je Karl.

On se ujutro ustao u šest sati. Dok se spremao za posao, počeo je svojoj supruzi kuhati šalicu čaja.

"Ali dok je čajnik još bio uključen, Jessica je sišla i rekla mi 'Mama se ne miče'. Mislio sam da ona samo duboko spava, pa sam je otišao probuditi. Ležala je sklupčana na boku i izgledala je normalno i mirno. Ali ostao sam u strašnom šoku kad sam shvatio da ne diše".

Srce joj je stalo dok je spavala

"U panici sam poslao djecu da odu po našeg susjeda dok sam birao broj za hitne slučajeve. Operater mi je pokušavao objasniti kako da je pokušam oživjeti, no nisam nikako mogao pojmiti ono što mi govori. Moj je susjed uzeo slušalicu i počeo joj davati umjetno disanje dok nije stigla hitna pomoć", prisjetio se Karl.

No, kad su došli bolničari, rekli su da je Carli već nekoliko sati mrtva.

"Srce joj je jednostavno stalo dok je spavala. Izdahnula je tako tiho, da nisam primijetio da nešto nije u redu", kazao je Karl.

Obdukcijom se nije mogao utvrditi točan uzrok Carline smrti. U nalazu je napisano kako joj je srce prestalo kucati dok je ležala u krevetu pored svog supruga zbog prethodno nedijagnosticiranog srčanog problema. U odraslih je to poznato kao sindrom iznenadne aritmijske smrti (SADS).

Život je posvetio humanitarnom radu

Četiri godine nakon smrti njegove supruge, Karl je svoju tugu preusmjerio u dobrotvorne svrhe. Počeo je skupljati donacije za financiranje skrininga za nedijagnosticirane srčane probleme te se nada da će tako spriječiti da druge obitelji dožive istu tragediju.

"Dobili smo mogućnost da Carli sahranimo bez srca dok je ono bilo na proučavanju ili smo mogli čekati da se testovi završe. Odlučili smo čekati. Kad je konačno održan, na njenom sprovodu bilo je 200 ljudi", otkrio je Karl.

On je nakon toga ostao u stanju šoka. "Osjećao sam se kao da sam na auto-pilotu. Uz veliku pomoć obitelji i prijatelja, brinuo sam se o djeci. Ali ništa nije imalo smisla i samo sam hodao kroz život", rekao je Karl.

Nakon nekog vremena, trgnuo se je, dao je otkaz na poslu te je osnovao Zakladu Carli Lansley kako bi spriječio da drugi ljudi prođu kroz isti užasan gubitak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali