Play ponuda

Mumificiranog sina čuvala 18 godina

shimmer fallback

Balzamovala ga vodkom

9.9.2013.
21:13
Play ponuda

Tsiuri Kvaratshelia iz Gruzije mumificirala je svog sina Jonija Bakaradžea kad je umro u 23. godini života.

Njegova porodica je odbila da ga sahrani, a umesto klasične sahrane mumificirali su telo 18 godina. Njegovo telo je sahranjeno u sanduku koji na sebi ima mali prozorčić kroz koji je pokojnik mogao da se posmatra, a tako je sahranjen jer je Tsiuri htela da Jonijevo dete vidi kakvog je oca imalo, piše "Huffington Post".

Kvaratskhelia tvrdi da su u početku pri mumificiranju koristili tradicionalne metode, a kasnije su, verovali ili ne, prešli na upotrebu alkoholnih pića.

- Sanjala sam jednom da mi neko govori da se probudim i počnem da koristitm vodku pri zbrinjavanju sinovljevog tela -, rekla je Kvaratskhelia u intervjuu.

- Otad koristim alkoholna pića. Ne smete da ostavite telo preko noći bez alkohola jer će pocrneti -.

Mumificiranje je poznato kao pogrebna metoda starih Egipćana, ali su je praktikovale i neke kulture u Južnoj Americi i Aziji.

Ni slučaj Jonija Bakaradzea nije usamljen: 1920. godine od gripa je preminula Rosalia Lombardo, dvogodišnja devojčica iz Italije, a njen deka ju je tada mumificirao i održavao njeno telo raznim metodama. Ono je sve do danas ostalo začuđujuće dobro očuvano.

Play ponuda
Play ponuda