Sigurno ste ovih dana na svojim društvenim mrežama i raznim portalima uočili ovu sliku:
(Reddit)

Riječ je o najvećoj porciji ćevapa, a napravljena je u Travniku, u Bosni i Hercegovini.
Najveća porcija sastojala se od 2.160 ćevapa, a čuveni travnički ćevap imalo je priliku besplatno probati više od 300 građana, piše Mostarski.ba.
'Oformili smo jedan tim i prikupili dosta informacija, s obzirom na to da je kod nas komplicirana procedura brendiranja hrane i budući da te naše autentične proizvode moramo brendirati po geografskim područjima. Imamo u planu brendirati travnički, sarajevski, banjalučki ćevap i, moram reći, žalosno je da to do sada nije urađeno i da se time bave udruženja i privatni subjekti, a da nema konkretnije podrške. Međutim, i tome se nadamo ', rekao je za taj portal predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.