najčešći razlozi / Sanjali ste bivšu ljubav? Saznajte što zapravo stoji iza toga

Image
Foto: Thinkstock

Snovi o bivšima spadaju u onu neugodnu skupinu, no i oni imaju svoje značenje

8.7.2019.
15:25
Thinkstock
VOYO logo

San u kojem se nalazio vaš bivši partner ili partnerica može biti izrazito potresan i šokantan. Stručnjakinja za snove Lauri Quinn Loewenberg izdvojila je nekoliko značenja ovakvih vrsta snova te objasnila kako mogu biti povezani s vašom trenutnom životnom situacijom. 

Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Sanjali ste san o bivšem partneru...

"Sanjate o toj osobi zato što je i dalje niste u potpunosti preboljeli te se vaša podsvjest i dalje s time bori. Trebate se zapitati što vas to i dalje veže za tu osobu, želite i dalje biti u njezinoj blizini, jeste li i dalje ljuti te nadate li se i dalje pomirenju? Što li se to događa u vašoj podsvjesti koja vas i dalje podsjeća na bivšu ljubav? 

2. Sanjali ste kako se vraćate u toksičnu vezu...

Veza u kojoj vas je partner zlostavljao, veza u kojoj vas je partner varao ili bilo koji oblik toksične veze koja nije bila dobra za vas. Loewenberg kaže kako je to tipičan primjer blagog oblika PTSP-a koji se nakčešće javlja kod žena. Žene vrlo teško izlaze iz takvih veza zbog raznih oblika straha, a kada izađu i dalje se nastave psihološki mučiti, stoga je u ovakvim slučajevima najpametnije potražiti stručnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Sanjali ste bivšeg partnera s kojim niste bili u pravoj vezi...

Ovdje se ne mora striktno raditi baš o toj osobi, već o nekoj posebnoj kvaliteti koju je ta osoba posjedovala. Zapitajte se, čega se prvo sjetite kada pomislite na tu osobu? Koja vam je najdraža uspomena na nju? Možda trebate osobu sličnu njoj natrag u svoj život ili vas san podsjeća da je ta osoba bila potpuno kriva za vas i da budete svjesni kako sljedeći put ne birate na isti način. 

4. Sanjali ste da ubijate bivšeg partnera...

Na ovaj način se rješavate preostale frustracije koja je ostala u vama nakon prekida. "Najveći problem koji se javlja nakon teškog prekida je osjećaj gnjeva i ljutnje koji potom prenosimo u novu vezu. Ovaj san govori da "ubijate" negativne emocije koje su preostale u vama tako da vaša nova veza može započeti na normalnim temeljima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Sanjali ste kako bivši ponovno prekida s vama...

Ako se prekid dogodio nedavno, znači da ga i dalje niste u potpunosti prihvatili. I dalje proživljavate jednaku traumu koja se neprestano ponavlja. No, ako je od tog događaja prošla već koja godina, trebali biste se zapitati što se to događa da se osjećate ovako. Jeste li možda dobili otkaz, je li se dogodilo nešto što vas je psihički srozalo, zašto se osjećate odbijeno? 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo