pametnom dosta :) / Provjereno djeluju: Ove četiri navike njeguju milijarderi

Image
Foto: www.profimedia.hr

Postoji milijardu razloga za usvajanje ovih navika, a ni jedan protiv. Jednostavne su i koristit će svakome tko ih prakticira

12.7.2019.
7:34
www.profimedia.hr
VOYO logo

Rafael Badziag intervjuirao je za potrebe svoje knjige "The Billion Dollar Secret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success" više od 20 milijardera koji su se sami obogatili te otkrio da su im svima zajedničke neke sitne, svakodnevne navike. 

  • Jutarnja rutina

Svi oni bude se vrlo rano, većina prije izlaska sunca, između pet i šest sati ujutro. "Vrlo im je važno ustati rano kako bi imali vrijeme za sebe - kada ih neće ometati telefonski pozivi i posao", piše Badziag u knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To vrijeme provode u čitanju, vježbanju, meditaciji, ispijanju kave, ovisno o tome što vole. "Ono što je bitno naglasiti je da se svi strogo drže ranog ustajanja", piše Badziag.

Vlasnik Linkedlna Jeff Weiner  ustaje u 5:30, vježba, meditira i vodi djecu u školu. Richard Branson ustaje u isto vrijeme, vježba, doručkuje i druži se s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

  • Čitanje

Ne postoji prava knjiga, sve su prave, navodi autor. "Neki milijarderi čitaju samo stručnu literaturu, no neki čitaju i novele. Većina ih čita što god im dođe pod ruku. Ono što im je zajedničko je da čitaju svakodnevno", piše Badziag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Kontemplacija

Neki od njih meditiraju, no mnogi kontempliraju drugačije - šetaju ili provode vrijeme na način koji ih opušta. Ono što im je zajedničko je da uzmu vrijeme za sebe i opuste se", navodi Badziag.

  • Zdravlje

Svaki milijarder kojeg je Badziag intervjuirao za svoju knjigu bavi se sportom i to redovito. Većina ih trči ili ide u teretanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate biti fizički aktivni  kako biste mogli djelovati na najvišoj razini", piše Badziag u knjizi.  Richard Branson ustaje ranije kako bi meditirao, igrao tenis, biciklirao ili surfao, dodaje autor.  

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo