hod po rubu / Dok se neki užasavaju i kućnih mačaka, ova obitelj živi sa sedam tigrova!

Oni su jedne od najopasnijih životinja u svijetu, no obitelj iz Brazila nema straha kad su u pitanju njihovi kućni ljubimci. Igraju se i plivaju s tigrovima pa i čak dopuštaju svojoj djeci da im jašu na leđima

31.3.2017.
7:45
VOYO logo

Zamislite život s divljim mačkama, točnije tigrovima. Jednog biste još i mogli nekako kontrolirati, no brazilska obitelj Borges iz Maringe udomila ih je čak sedam.

Zajedno s tri kćeri Deusanirom, Uyarom i Nayarom, Ary jede, živi, pa čak i pliva s divovskim mačkama. Iako nema nikakvog iskustva s tigrovima, Ary je prije osam godina spasio dvije velike mačke iz cirkusa, nakon što je vidio u kako lošim uvjetima žive. Odlučio je sagraditi nastambu i pridružiti ih svojoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada me nije brinuo suživot mojih kćeri s tim životinjama. Životinjama trebate iskazivati poštovanje i ljubav, pa ti tako i uzvrate", kaže Ary Borges. "Brinemo se o tigrovima otkako su okoćeni, hranimo ih pa su njihovi instinkti zamrli", kaže Uyara, Aryjeva kći.

Dvadesetogodišnja Nayara razvila je posebnu vezu s jednim od njihovih tigrova, Tomom, i redovito pliva s njim. "Tri puta na tjedan uđem u bazen i plivam s Tomom da mu pomognem u treningu jer je malo težak. Sada bi rijetko ušao u bazen bez mene. Povezuje bazen sa mnom", kaže Nayara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

(FOTO: RTL)

No, nisu svi članovi obitelji tako sretni što imaju tigrove u blizini. Uyarin muž Rafael užasava se velikih mačaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je njezina interakcija s tim životinjama opasna. Po mojem mišljenju, radije bih da se ona drži malo podalje od njih, znate? Čak i kad se poduzmu sve mjere sigurnosti, radije bih da je sličnija meni i da se ne druži s tim životinjama kao oni", kaže Rafael.

Ary planira otvoriti ekopark od 40 jutara u Maringi gdje će se njegove ljubljene životinje moći slobodno kretati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo