Play ponuda

Njegom do dugih, gustih trepavica

shimmer fallback

Guste trepavice ne štite samo oči od vjetra, sunca i prašine. Njegujete li ih kako treba, uljepšat će vam pogled i uvećati oči.

24.1.2011.
13:30
Play ponuda

One koje nemaju prirodno lijepe trepavice često pretjeruju s nanošenjem maskare, stavljanjem umjetnih trepavica. Ne uklanjaju li ni šminku prije spavanja mogu dodatno oštetiti trepavice.

Budite stoga pažljivi i nježni dok vodite brigu o svojim trepavicama.

Serum Neke maskare imaju već u sebi serum za trepavice, koje ne samo im daju volumen, nego ih i njeguju. Ove maskare možete prepoznati po tome što se sastoje od dvije komponente, koje se nanose na trepavice – prvo serum, a onda maskara. Serum možete koristiti sam, bez stavljanja maskare, zbog njegovih njegujućih svojstava. Nanesite serum ujutro i navečer prije spavanja i već za mjesec dana trebali biste vidjeti značajnu razliku.

Redovito uklanjanje šminke i maskare Kada ne biste skidali sjenilo i maskaru prije spavanja, trepavice i njihov korijen bi se isušio. Vodootporne maskare obavezno čistite s tonikom za skidanje vodootporne maskare. Ona naime mnogo jače prianja uz trepavice, što znači teže skidanje i njihovo lakše oštećivanje.

Ne trljajte prejako Nikako nemojte trljati maskaru s trepavica. Na komadić vate stavite mlijeko ili tonik za čišćenje šminke, zatvorite oči i pritisnite vatu na oči i samo držite 10-ak sekundi, kako bi se maskara lagano otopila. Nakon toga, uklanjanje maskare, pa i one vodootporne biti će vrlo lagano. Trljanjem ćete samo počupati trepavice.

Koristite nove proizvode Šminka ima rok trajanja, a maskara je posebno osjetljiva jer se radi o sredstvu za oči. Na četkici maskare vrlo se lako nakupljaju bakterije, koje mogu prouzročiti upale očiju. Osim toga maskare nakon nekoliko mjeseci upotrebe postaju suhe, ne razmazuju se više kako treba, što znači da i vaše trepavice više neće nakon njezinog nanošenja izgledati kako treba. Preporuka je da se maskara mijenja svaka dva mjeseca.

Latisse Radi se o novom lijeku koji pospješuje rast trepavica, može se dobiti na liječnički recept, ali samo ako imate ozbiljnih problema s opadanjem trepavica. Osim toga ima određene nuspojave kao i svi lijekovi. No, ono što je sigurno, od njega će vam trepavice biti dulje i gušće. Lijek je, inače, lansirala farmaceutska kuća Allergan Inc, širom svijeta poznata kao proizvođač Botoxa.

ordinacija.hr

Vezani članci:

arti-201005030509006 arti-201002220629006

Play ponuda
Play ponuda