JK Rowling izvršna producentica / Najavljena TV serija o Harryju Potteru: Svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu

13.4.2023.
8:46
Profimedia
VOYO logo

Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.

Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

"Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije", rekla je Rowling u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOZAIK UZEO STVAR U SVOJE RUKE /

Knjige o Harryju Potteru napokon se vraćaju u Hrvatsku: Kolekcije dosezale cijenu veću od 3 tisuće kuna

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tijekom konferencije za novinare u srijedu, voditelj sadržaja streaming servisa Max, Casey Bloys, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča o 'Harryju Potteru' nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet - ono što je na ekranu", citirao ga je Variety.

"Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo