Modni gigant Fendi odao počast Amy Winehouse

26.7.2011.
14:57
VOYO logo

Fendi je jedina modna marka koja je u medije pustila priopćenje vezano za Amynu smrt, hvaleći pjevačicu na sva zvona.

'S Amy smo se susreli u Parizu odmah nakon što je osvojila pet Grammyja. Te noći svi smo shvatili da je osim genijalnog glasa Amy imala i odličan britanski smisao za humor. Sama je izmijenila detalje na Fendi haljini koju je nosila za tu priliku. Namignula nam je i rekla: Oprostite na mom neznanju, nemam pojma ništa o modi'. Jako smo tužni zbog gubitka jednog takvog talenta koji je u mnogim stvarima nadilazio glazbu, modu i kulturu općenito', piše u službenoj izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se možda čini čudnim što je od svih modnih marki baš Fendi jedini izrazio sućut zbog gubitka pjevačice, takvo što zapravo nije neobično. Naime, Fendijev kreativni direktor, Karl Lagerfeld oduvijek je bio Amyn veliki obožavatelj, a često ju je nazivao i 'nova Brigitte (Bardot)' zbog njezine jedinstvene frizure.

Nakon što je za potrebe Chanelove revije za sezonu jesen/zima 2008. manekenke uredio tako da su imale šminku i frizuru po uzoru na Amy, Lagerfeld je pjevačicu pozvao da pjeva na otvorenju Fendijeve trgovine u Parizu. Winehouse nikada nije pozirala ni za Fendi niti za Chanel, ali Lagerfeldov je rad isticala kao jedan od svojih favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106170495006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo