Najjednostavniji recept je uvijek najbolji….
Školjke – dagnje, jakobove kapice, crvenke ili prnjavice uvijek će poslužiti kao slasno predjelo svakom blagdanskom stolu. Bilo koju vrstu školjaka bacite na zagrijano maslinovo ulje. Za par minuta se školjke otvore, puste more koje u sebi imaju i time naprave, uz maslinovo ulje, izvrstan umak kojeg začinite samo sa sitno kosanim češnjakom, peršinom i po volji malo bijelog vina. Pustite da se prokrčkaju još par minuta i božansko jelo je tu!
Nikako ne bacajte školjke: od njih se mogu uz samo malo dobre volje i par sitnica napraviti jednako tako božanski ukrasi za bor. Školjke (najbolje kapesante ili dagnje) operite i kada se osuše, na polovicu stavite toplo ljepilo na vrh gdje se i inače drže (naravno, najbolje ako su pripadajuće polovice).
(FOTO: Emina Herceg)
Dok je ljepilo još toplo, dodajte konac ili flax dužine cca 10-15 cm kako bi se anđelčići mogli objesiti. Zatim dodajte drugu polovicu školjke. Ako vam dagnje nisu dovoljno crne, slobodno ih obojajte u crno ili bilo koju drugu boju. Kapesante također. Dobro 'primaju' boje.
(FOTO: Emina Herceg)
Dok je boja još vlažna, slobodno posipajte šljokicama ili zvjezdicama. Kada su obojane, toplim ljepilom zalijepite glavice od glinamola koje ste napravili dan ranije. Na glavicama nacrtajte lica, dodajte zvjezdicu od pašte, i jednako božanstveni ukrasi su tu!
Poslušajte jednostavne savjete naše Emine Herceg i napravite savršene ukrase za bor. Ako imate nekih pitanja, slobodno joj se javite na e-mail: minka32@gmail.com
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!