Play ponuda

ŠTO SE DOGAĐA? / Hrvati šokirani cijenama tenisica u Hrvatskoj: 'Ne možeš ih kupiti za ispod 100 eura'; No, postoje jeftinije opcije, pogledajte gdje

Image
Foto: Shutterstock

U doba inflacije cijene svega rastu pa tako i tenisica. Iako nismo naviknuli na jako velike cijene tenisica, ovih dana su Hrvati ostali posebno šokirani njihovim porastom cijena gotovo kao i kad je ulje poskupilo

2.9.2022.
17:06
Shutterstock
Play ponuda

Nakon svog prvotnog šoka u vezi cijena tenisica u Hrvatskoj, anonimni muškarac se odlučio pitati korisnike Reddita što se dogodilo: "Što se događa s cijenama tenisica? Ispod 100 eura više ne možeš kupiti tenisice, što se događa?

Sve je zbog rata

Sve promjene su se dogodile zbog rata misle mnogi: "Zbog rata je obustavljena opskrba maloljetnih Vijetnamaca u ukrajinskim tvornicama obuće, a i nestašica je čipova."

"Poskupile su jer najveći proizvođači tenisica kao što su Nike i Adidas imaju tvornice u Kharkivu i Kijevu u kojima ukrajinski radnici izrađuju tenisice od ukrajinske plastike, ukrajinske gume i krimskog krzna kojeg hrabri kozači sami nabavljaju od lokalnih lisica i dabrova, ali je sad tamo rat kako znaš i sam pa su Nike i Adidas bili prisiljeni podignuti cijene za 100%", objasnio mu je jedan muškarac.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ima jeftinijih opcija

Ostali su naveli i jeftinije opcije: "U kojim dućanima i koje modele gledaš? Odi u Sport Reality i Sport Vision i možeš naći jeftinije tenisice. Ovi “bolji” modeli su već godinama unatrag na cijeni, ništa novo."

"U Sport Visionu stalnu viđam Champion, Nike i Adidas tenisice ispod 300 kuna. Nemam tenisice skuplje od 350 kuna, osim zimskih Solomonki", dodala je jedna žena.

Image
MOŽE TO I JEFTINIJE /

Prekopali smo neke od najpoznatijih online trgovina: Evo gdje pljušte akcije i kako se ogrebati za besplatnu dostavu

Neki su otkrili i CCC kao dobru opciju: "Ja sam kupila odlične u CCC-u i preko e-cipele. Platila ih 200 kn, a nisam u 30 godina imala udobnije cipele. Bacila sve brendirane, ove neke random no name su tako udobne ispale, zadržavaju formu (nisu onako postale spljoštene). Prala ih u perilici par puta i kao nove su, sad ih nosim drugu godinu. Nekad ih koristim i kao radne cipele jer su čvrste i udobne, naručila sam si iste i za teretanu jer imaju dobar sportski đon. Tako da, ima ispod 100 eura itekako."

shimmer fallback
shimmer fallback

Decathlon nije dobar izbor

Ostali su komentirali Decathlon: "Pogledaj u Decathlonu, imaju super udobne, izdržljive i kvalitetne tenisice, plus lijepe su i jako dobre cijene. Naravno, ako ne patiš od brenda." Na taj komentar se jedan muškarac nadovezao: "Sve potpisujem samo mi se noge usmrde u njima da graniči s ratnim zločinom."

"Nikad vise Decathlon, tenisice se ili strgaju ili razlijepe ili nakon 2 mjeseca izgledaju kao da ih nosim 7 godina", zaključio je jedan muškarac.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda