Luksuz ili? / Božić u palači: što si poklanjaju članovi kraljevske obitelji?

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
Foto: www.profimedia.hr

Kraljevska obitelj okuplja se na Badnjak i razmjenjuje darove koje baš i ne biste očekivali u palači

12.12.2021.
9:24
www.profimedia.hr
VOYO logo

Kraljevska obitelj nije imuna na božićne običaje, štoviše, njihovi su planirani i mnogo luksuznijih razmjera nego oni tipične obitelji. Pitamo se što bismo uopće poklonili nekome da smo plave krvi i imamo pristup apsolutno svemu što poželimo?

Možda bi to bio automobil, dijamanti ili cijelo imanje. Međutim, članovi kraljevske obitelji takve ideje uvijek zaobilaze. U palači, naime, vrijedi tzv.  običaj 'gag-gift-giving' odnosno oni si poklanjaju smiješne poklone male vrijednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko godina je tako Kate Middleton poklonila, tada vječnom samcu, princu Harryju opremu za "izraditi vlastitu djevojku." Jednako je otkačen poklon dala princeza Anne svom starijem bratu Charlesu. Radilo se o WC dasci koja je prekrivena kožom, a Charlesu se toliko svidjela da je nosi na svako putovanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granicu s 'gag' poklonima podignuo je princ Harry koji je kraljici Elizabeti poklonio kapu za tuširanje s natpisom "Nije li život k***", a ona se u dar zaljubila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova tradicija traje već godinama, a 1981. princeza Diana pojavila se na božićnom slavlju s normalnim poklonima poput džempera od kašmira. Međutim, kada joj je princeza Anne poklonila rolu toalet papira, Diana je odmah shvatila da ova aristokracija nije tipična.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo