Prema većini istraživanja, prosječna duljina penisa iznosi 9,1 u opuštenom izdanju, odnosno 13,1 centimetar u erekciji. Ipak, istraživanje londonske klinike za muško spolno zdravlje International Andrology Clinic dalo je nešto drugačije rezultate pa kaže da je prosječna duljina penisa u erekciji čak 16,1 centimetar.

Pa, kako su muškarci tako iznenada dobili puna tri centimetra? Razlog bi u ovoj studiji moglo biti i hvalisanje, s obzirom na to da je klinika od tisuću muških ispitanika tražila da sami upišu koliko im je penis dug, što je moglo dovesti do dodavanja nekoliko dodatnih centimetara.

Nesigurni muškarci više ne trebaju čekati da vide kako stoje u usporedbi sa svojim "suparnicima" kada je riječ o veličini njihova spolovila. Naime, objavljen je interaktivni zemljovid koji uspoređuje veličinu penisa u erekciji diljem svijeta.

Najveći vs. najmanji

Afrika je tu definitivno u jakoj konkurenciji da osvoji naslov najvećih svjetskih penisa, dok se, s druge strane, iz ove karte nameće zaključak da muškarci iz Azije u prosjeku imaju - najmanje, piše Daily Mail.

Objavljene na mrežnoj stranici Target Map, sve zemlje svijeta označene su bojama prema prosječnoj veličini penisa i to na način da zemlje u crvenoj boji imaju najobdarenije muškarce, narančaste su druge po veličini, žute su one u zlatnoj sredini, svijetlozelene imaju druge najmanje, a zelene - pogađate - najmanje.

Hrvati su u sredini

Zapadnoafričke zemlje poput Gane, Gabona i Konga prednjače na ovoj mapi, s prosjekom penisa u erekciji većim od 16 centimetara. Indija, Tajland i Južna Koreja nalaze se na dnu, s prosječnim veličinama između 9,3 i 10,5 centimetara duljine.

Australija je u skupini drugih po veličini, s prosječnim penisom većim od 14,7 centimetara - kao i Meksiko, Norveška, Italija i Švedska. Hrvatska je negdje u sredini - s rasponom između 12,9 i 14,7 centimetara - kao i Francuska, Njemačka te Velika Britanija, dok je u Rusiji, prema zemljovidu, prosjek između 10,5 i 12,9 centimetara - kao i u Japanu, Indoneziji te Brazilu.