Pasmine pasa / Znate li koji je najjači pas na svijetu

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
Foto: www.pixabay.com

Ako vas zanima koji bi pas bio dobar čuvar u vašem dvorištu, u nastavku pročitajte koji je to najjači pas na svijetu, i zašto se baš ove pasmine smatraju za najjače na svijetu

4.1.2019.
21:02
www.pixabay.com
VOYO logo

Prije nego napišemo koji je najjači pas na svijetu moramo navesti i jednu vrlo bitnu činjenicu, a to je da se informacija o tome koji je najjači pas na svijetu odnosi prvenstveno  na pasminu, a snaga svakog psa ovisi od jedinke do jedinke i individualna je.
Na jačinu i snagu psa utječe kako njegova pasmina, tako i njegovo zdravstveno i kondicijsko stanje. 

Prema nekim istraživanjima najjači pas na svijetu je rotvajler. Ovaj pas je krupne mišićne mase, a uz to što je jak ima i vrlo oštre zube. Po karakteru je zaštitnički je raspoložen,  a ima urođen i vrlo razvijen instinkt. Sklonost ovog psa da bez razloga napada može se izazvati samo uz dresuru, inače rotvajler može biti čak izrazito umiljat i mazan  pas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrasli mužjak može dosegnuti težinu od čak 50 - 60 kg. Tako ovaj najjači pas na svijetu, ako ima zadovoljavajuće uvjete, raznovrsnu prehranu i redovit trening, zaista može još i povećati svoju snagu.

Kangal je drugi najjači pas na svijetu. Pas je prepoznatljiv po velikom i snažnom tijelu prekrivenom gustom dlakom različitih nijansi sive boje te specifičnoj crnoj maski na licu. Ovaj se pas smatra jednom od najboljih čuvarskih pasmina. No vrlo važno je znati da u pogrešnim rukama, odnosno kod pogrešnog vlasnika,  ova pasmina može postati opasna za okolinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o izuzetno staroj turskoj pasmini o čijem porijeklu postoje brojne teorije. 
Prema jednoj legendi pas je postao sultanov ljubimac nakon što je u njegovoj palači ubio lava. Vodio ga je u vojne pohode, a još od davnina mnogi drže da je kangal najjači pas na svijetu.

Teorija postoji još nekoliko, ali svima je zajedničko da kangale spominju uglavnom kao pastirske pse, za što ih se koristi i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešća greška početnika, koji još ne znaju dovoljno o svijetu kangala, jest da ih nabavljaju zbog izgleda, zanemarujući njihov oštar karakter. 
Istu grešku čine i oni koji ih nabavljaju kao čuvare misleći da je dovoljno da najjači pas na svijetu bude u njihovom dvorištu i stvar prepuste instinktima. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo