Play ponuda

Znate li koje su životinje najbogatije na svijetu?

shimmer fallback

Bogati vlasnici katkad nemaju rođake, pa silno bogatstvo ostavljaju svojim ljubimcima. Ponekad se jednostavno ne slažu s rodbinom, pa nasljednicima učine psa, mačku, kokoš...

14.12.2011.
17:07
Play ponuda

Tommasino je kućni mačak. I tu ne bi bilo ništa neobično da upravo taj mačak nije nedavno postao vrtoglavo bogat.

Naslijedio je, naime, od bivše vlasnice, Talijanke Marie Assunte (94), golemo bogatstvo. Mačak je oporukom dobio oko 13 milijuna dolara. Maria mu je ostavila svo obiteljsko bogatstvo - bankovne račune, pakete dionica te nekoliko vila u Toscani.

O mačku, nakon smrti bogate starice, brine medicinska sestra Stefania.

No, Tommasino je tek treći po bogatsvu.

Lajavi bogataš

Daleko najbogatiji ljubimac je njemački ovčar Gunther IV. 'Težak' je 145 milijuna dolara. Bogatstvo je naslijedio od svog oca, Gunthera III (da, i on je pas).

Gunthera III bogatim je ostavila njegova vlasnica, njemačka grofica Karlotta Liebenstein.

Gunther Jr. posjeduje i nekretnine na Bahamima, u Njemačkoj i Italiji, a ima i svoju web-stranicu. Preko svog agenta 2000. godine kupio je imanje od Madonne. Lajavi bogataš često je okružen preplanulim ljepoticama.

Blackie je ušao u Guinnessovu knjigu

Vlasnici ponekad ostavljaju bogatstvo ljubimcima jer nemaju rođaka, a ponekad s njima jednostavno nisu u dobrim odnosima. Tako je Ben Rea, kojeg su opisivali kao povučenog, svom mačku Blackieju ostavio 25 milijuna dolara. Blackie je 1988. godine u Guinnessovoj knjizi rekorda zabilježen kao najbogatiji mačak.

Najskuplja krilca na svijetu

Nakon što je umrla žena tajkuna Milesa Blackwella, 10 milijuna dolara 'zaradila' je kokoš Gigoo.

Nevolja u nevolji

Leona Helmsle ostavila je svom ljubimcu, maltezeru zvanom Nevolja, 12 milijuna dolara. No, gramziva rodbina je nakon njezine smrti osporila oporuku, pa je nesretnom psiću ostalo 'samo' 1,6 milijuna dolara. Nesretnik je zasigurno morao drastično srezat troškove.

Sirota mala bogatašica

Drugo mjesto najbogatijih ljubimaca zauzimala je čimpanza Kalu, sa svojih 40 milijuna funti.

Nesretna je životinja bila zavezana za drvo kada ju je pronašla kći grofice od Kenmora te je odvela na svoje imanje pored Cape Towna u Južnoj Africi.

Međutim, prošle godine vlasnica Patricia O’Neill otkrila je kako su ostali bez bogatstva, pa je tako i čimpanza 'ispala' s top-liste bogatih životinja.

Play ponuda
Play ponuda