Najveća razlika između bijele i plave ribe je u vrstama ribe koje svrstavamo u bijelu, odnosno plavu ribu.
Tako bijelom ribom smatramo oradu, brancin, škarpinu, i oslić, a plavom ribom smatramo skušu, palamidu, srdele, papaline i tunu.
Jedna od razlika između bijele i plave ribe je ta što je zbog aminokiselina i bjelančevina koje se u njoj nalaze bijela riba sličnija mesu, te sadrži velike blokove mišićnih vlakana što olakšava njenu probavu. Osim toga, bijela riba sadrži svega 70-ak kalorija i to ju čini sastojkom dijetne prehrane.
Razlika između bijele i plave ribe nastala je zbog njihove raspodjele masti. Plava riba naime, masti pohranjuje u masnim stanicama po cijelom tijelu, a bijela riba masnoće ima u jetri i manjim dijelom u trbušnoj šupljini.
Samim time, plava riba sadrži 5-10% masti, dok bijela riba sadrži nešto manje od 1% masti.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!