Play ponuda

PAMETNIJEG ŠTENCA NISTE VIDJELI: / Sam se brine o bolesnoj vlasnici, a gledajte što radi kad joj naglo pozli

Image
Foto: Facebook

Osjeti čak i promjene u njezinu mozgu te je upozorava pola sata prije no što će dobiti migrenu

23.9.2018.
8:26
Facebook
Play ponuda

Pas je čovjekov najbolji prijatelj i tu nema dileme, a najbolji su prijatelji tu kada je najteže. Tako i zlatni retriver Godric svaki dan svojoj vlasnici pruža utjehu, ali i spašava život. Mel Lucas (25) iz Floride boluje od poremećaja hipermobilnosti te hipoglikemije, koja uzrokuje da njezina razina šećera u krvi padne toliko nisko da postoji rizik od napadaja, pa čak i smrti.

Masira je i nosi joj sok

Usvojila je sada sedmomjesečnog psa u travnju, kada je imao svega nekoliko tjedana. Odmah ga je počela učiti kako da pokupi stvari koje joj padnu na pod i kako da joj pomogne hodati kada zbog poremećaja postane nepokretna. Pametni Godric svojoj vlasnici ublažava migrene posebnim masažama i pomaže joj da se smiri kada dobije napadaj PTSP-a.

Image
DJEVOJČICA ODLUTALA U DIVLJINU, SPASIO JE STARI POLUSLIJEPI, GLUHI PAS: /

Našli su je na brdu, on ju je vjerno čuvao

Image
DJEVOJČICA ODLUTALA U DIVLJINU, SPASIO JE STARI POLUSLIJEPI, GLUHI PAS: /

Našli su je na brdu, on ju je vjerno čuvao

Lucas je jednom snimila svog ljubimca kako joj iz hladnjaka donosi sok, što je jako važno kada joj naglo pozli. "On još uči detektirati kada mi padne šećer, ali od tri puta obavijesti me dvaput. Jednom je to napravio dok sam vozila, tako da sam brzo zastala na benzinskoj i kupila čokoladicu", ispričala je Lucas za Daily Mail.

Upozorava je unaprijed

Ne samo da joj spašava život, već Godric leži na njezinim različitim točkama pritiska kako bi joj pomogao da kontrolira bol. Pametno štene osjeti čak i promjene u mozgu svoje vlasnice te je upozorava pola sata prije no što će dobiti migrenu.

Pogledajte ovu neodoljivu snimku koja zorno prikazuje koliko su psi zapravo pametna i bistra stvorenja.

Play ponuda
Play ponuda