Play ponuda

VIDEO: / Mužjak gorile snimao sam sebe kamerom

shimmer fallback

Ya Kwanza, mužjak srebrne gorile, dobio je kameru i nakon pomnog proučavanja odlučio je upotrijebiti onako kako i treba - za snimanje i to samog sebe.

14.7.2011.
16:04
Play ponuda

Osoblje parka za ugrožene životinje Durrell Wildlife Trust u New Jerseyu odlučilo je prilikom hranjenja iznenaditi 27-godišnjeg Ya Kwanzu kamerom za snimanje.

U kutiju premazanom medom i zobi, stavili su grožđe i malu kameru te je dobacili Kwanzi. Nakon što je proučio kutiju, otvorio ju je, pažljivo birao grožđe te proučavao kameru. U niti jednom trenutku nije postao agresivan prema uređaju niti ga je poželio uništiti.

Zanimljivo je da ga je kamera izuzetno zanimala, a cijelo proučavanje je i snimio. Na zamolbu čuvara Jona Starka da dobaci kutiju natrag, veliki Kwanza je poslušao bez razmišljanja i pogovora.

Impresivno za jednog takvog velikog primata. Gorile su poznate po emotivnoj osjetljivosti i privrženosti obitelji, a većina vrsta je ugrožena.

Srebrne zapadne nizinske gorile su pred izumiranjem, a kako objašnjava Stark, ovakva i slična testiranja otkrivaju o životinjama ono za što je čovjek rekao da je nemoguće, javlja newslite.tv.

Play ponuda
Play ponuda