Play ponuda

"VELIKI" OSLONAC: / Djevojčica Bella hoda uz pomoć danske doge Georgea

Image
Foto: Facebook

Bella Burton ide u peti razred osnovne škole, ali uvijek u pratnji velike danske doge, psa Georga.

16.11.2015.
18:31
Facebook
Play ponuda

Mukopolisaharidoza ili Morquio sindrom, rijedak je poremećaj i događa se jednom od 200 tisuća djece. Bella je jedno od te djece.

Bolest najviše pogađa kosti i većina djece, već u dobi od 10-ak godina, gubi sposobnost hodanja. Međutim, Bella nije sama. Društvo i pomoć pri hodanju pruža joj George, velika danska doga. Ovaj pas blage naravi dovoljno je snažan da djevojčici bude pravi oslonac u životu.

Bella i George punih su šest mjeseci zajedno. Njezina mama na njihovoj zajedničkoj Facebook stranici piše kako se odlično snalaze.

"Njih dvoje stalno idu u nove avanture. Danas je Bella spavala do 11, a George, koji se probudio u 8, piškio je, papao i vratio se u krevet, dok se ona ne probudi", piše Bellina mama.

"Jako ga volim. Voli se igrati. Pomaže mi da hodam", kratko je komentirala Bella. George je odličan pas, hvale ga majka i kći. Doista je posvećen pomaganju malenoj djevojčici. " Neki dan smo išle u trgovinu za kućne ljubimce. Tamo je bilo doista puno pasa, ali George nije reagirao. U jednom je trenutku Bella gledala u veliki akvarij, kada im je pristupio veliki pas. Pas je počeo režati i lajati na njih, ali George se nije niti pomaknuo. Bella ga je zagrlila, podragala i rekla mu kako je dobar dečko, jer je ostao miran", opisuje majka.

Bella i George svaki dan zajedno ustaju i zajedno odlaze na spavanje. Pas je učinio čuda za malenu djevojčicu, koja se uz njega osjeća samopouzdanije. Stepenice, koje su nekoć bile nepremostiva prepreka za malenu Bellu, uz Georga su postale tek manji izazov.

Osim što joj pomaže kretati se, George je doprinjeo da se Bella odvaži ponovno osloniti na vlastite noge. Nezina je majka željela pokazati koliko je djevojčica prosperirala uz svojeg četveronožnog prijatelja.

"Ovo je samo kratki isječak, ali željela sam pokazati koliko je Bella sada snažna. Uvjereni smo kako tu snagu možemo zahvaliti Georgeu. Prije samo godinu dana Bella je bila na štakama i nije mogla hodati do škole. Danas je pitala može li trčati kući iz škole! Učinak psa na djecu koja imaju Morquio, poput moje Belle je iznenađujuće pozitivan! Većina tih mališana prikovana je za invalidska kolica, ali ne i moja Bella! Ona se ne predaje! Ona želi trčati, skakati i igrati se!", napisala je Bellina mama.

Osim što obavlja odgovornu dužnost pomažući joj pri hodu, George ima još jednu važnu zadaću: igrati se! Uvjereni smo kako je u tome tajna Bellinog optimizma.

Play ponuda
Play ponuda