Kuhana hrana za psa: Vaš pas jede kuhano? Sjajno, samo da nisu ostaci s vašeg tanjura

Image

Nakon obilne klope, obavezno počastite i svoje psetance, a kako drugačije nego s onim što vam je ostalo. Šteta je da se baci, a on će ionako biti sretan k'o prase.

13.4.2021.
9:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hranjenjem mačaka i pasa ili ne daj bože ptica i ribica ljudskom hranom činite više štete nego koristi. Sol, papar i ostali začini, masnoća, ulje i još gore, čokolada i alkohol dokazano su tihi ubojice vaših životinjskih prijatelja.

Ukoliko u pitanju nije vaša lijenost i nedostatak novaca za kupovinu hrane namijenjene njima (a i tada možete lako riješiti problem) nemate nikakvih opravdanja za serviranje takvih obroka. Imate li volje i samo malo više vremena, svom psu skuhajte klopu. To je najbolji izbor i ipak dovoljno pristupačan za svaki novčanik.

Perad, govedina, teletina ili riba odlični su za čovjeka pa tako i za pse. Njihov obrok treba se sastojati od barem polovice mesne hrane i to kuhane, a ostatak se nadopunjava s lagano kuhanim povrćem, žgancima, palentom, rižom, krumpirom i mokrim kruhom.Izbjegavajte mlijeko jer izaziva proljev kako kod pasa tako i kod mačaka, ali zato ih svakodnevno počastite kravljim sirom, jogurtom i nemasnim vrhnjem.

Velika zabluda je da psi vole kosti. Da za igru, grickanje i glodanje, ali kao obrok, one nemaju nikakvu hranjivu vrijednost i mogu izazvati oštećenje probavnog trakta. Za većinu pasa jako su opasne pileće, pureće, riblje, svinjske i kosti divljači. Goveđe kosti su izvrsne za glodanje, psi ih ne mogu pojesti ali na njima čiste zube i jačaju vilicu.

Pa tako dok kuhate za sebe i obitelj ili cimere i prijatelje, možete kuhati i za svoje pse.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču