VRHUNAC LJUDSKE OKRUTNOSTI / Ostavili psa zavezanog ispred skloništa uz poruku da ga treba što prije uspavati: 'Ima neizlječivu bolest...'

Image

'Iako je to protivno zakonu, događa se sve češće i uzrokuje pritisak na skloništa posvuda' poručili su iz skloništa

23.9.2022.
11:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije samo nekoliko dana nepoznati je počinitelj ostavio četverogodišnju mješanku stafordskog bulterijera Remy zavezanu ispred "no-kill" skloništa Grenville Humane Societyja u Južnoj Karolini.

Uz Remy je ostavio i poruku u kojoj je napisano da "ima neizlječivu bolest" i da je "treba uspavati što prije".

"Naše osoblje nije bilo iznenađeno što je pronašlo Remy ostavljenu i samu. Iako je to protivno zakonu, događa se sve češće i uzrokuje pritisak na skloništa posvuda", napisali su djelatnici skloništa na svom Facebook profilu.

"Odmah smo je donijeli unutra, dali joj hranu i započeli temeljitu veterinarsku procjenu. Nažalost, utvrđeno je da Remy pati od šestog stupnja šuma na srcu, koji je najteži. Ovo ozbiljno stanje će zahtijevati barem ehokardiogram", pojasnili su iz organizacije.

"Ovisno o tome što se pronađe tijekom postupka, Remyno stanje može zahtijevati operaciju ili doživotni režim liječenja", dodali su.

Trenutno je organizacija prikupila 4965 dolara donacija za njezino liječenje te za liječenje drugih životinja pod njihovom skrbi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču