Nije za početnike / Tarantule kao ljubimci: što možete očekivati

Image
Foto: Pixabay.com

Razmišljate o tarantuli kao ljubimcu? Donosimo vam tekst koji će vam pomoći u odluci, je li tarantula vaš pravi izbor za kućnog ljubimca

13.4.2017.
2:50
Pixabay.com
VOYO logo

Tarantule kao ljubimci su u zadnjih nekoliko godina prilično popularna opcija. Ovaj egzotični pauk često ljudima utjera strah u kosti, no neki ga se ne boje.

Tarantula je zapravo porodica pauka i ovisno o vrsti, mogu narasti od 5 do 30 cm. Oni koji se drže kao ljubimci, narastu svega 12 do 15 cm. Ženke su obično krupnije, u pravilu žive 10 d 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smještaj za tarantule

Kada birate terarij za tarantulu kao ljubimca, vodite računa da on mora biti tri puta duži i tri puta širi od raspona nogu tarantule. Neke vrste tarantula traže visoke terarije jer rijetko silaze na tlo, a za one koje bivaju na tlu, bitno je da terarij nije previsok. Npr. Terrestrialne vrste ne mogu hodati po glatkim površinama i ako padnu s velike visine, mogu se ozlijediti i uginuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako hraniti tarantule?

One se hrane sitnim insektima, a delicije za njih možete kupiti u pet shopovima ili preko provjerenog dobavljača. Nemojte im davati insekte iz okoliša koji je zagađen pesticidima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezno s tarantulom kao ljubimcem!

Ako ste razmišljali o držanju i maženju ovih malenih stvorenja, razmislite opet! Naime, one pokušaj da ih diramo i nosimo, mogu shvatiti kao prijetnju i pokušat će pobjeći ili reagirati ugrizom. Ako pokušaju pobjeći i padnu iz vaših ruku na pod, postoji šansa da će od zadobivenih ozlijeda uginuti. Samo iskusni vlasnici znaju na koji način držati tarantulu, a da se ona ne osjeća ugroženom. Stoga, ako ste početnik, imate još puno za naučiti o vašem potencijalnom ljubimcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo