Play ponuda

Sve grozote koje ljubimci s guštom pojedu

shimmer fallback

Jeste li se ikada upitali koje su najčudnije stvari koje veterinari moraju vaditi iz trbuha životinja?

18.10.2011.
16:18
Play ponuda

Svake godine specijalizirana stranica Veterinary Practice News prima na desetke fotografija koje im pošalju veterinari diljem zemlje, a koje služe kao dokaz operacija koje su morali obaviti kako bi iz trbuha mačaka, pasa i ostalih životinja mogli izvaditi neke od bizarnih predmeta koje su mali nestašci progutali, a za koje nikada ne biste ni pomislili da bi ih htjeli pojesti.

Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja je veterinarka Vanessa Hawkins koja je izvela operaciju prilikom koje je iz trbuha jednog psa izvadila čak devet loptica za igranje, svaku veličine ljudske šake. Na natječaj je pristigao i slučaj 12-godišnjeg bigla, koji je operiran zbog svoje ljubavi prema konzumiranju vezica za cipele, dokoljenki, plastičnih biljki, plastičnih vezica, a u njegovom se trbuhu našla čak i četka za čišćenje snijega.

Jedna šestomjesečna mačkica pojela je žicu s gitare svog vlasnika, u drugom je slučaju vlasnik svog malamuta hranio maslacom od kikirikija, a psu je to toliko prijalo da je osim maslaca pojeo i cijelu žlicu. Jedan je pas pojeo cijelu tubu ljepila koje se u njegovom trbuhu proširilo i poprimilo oblik njegovih crijeva, a nakon operacije srećom se uspješno oporavio. Među čudnijim slučajevima je i onaj devetogodišnjeg bulldoga Princa Edwarda koji je pojeo umjetne zube svog vlasnika.

Vezani članci:

arti-201110120804006 arti-201110060342006 arti-201109271017006

Play ponuda
Play ponuda