EGZOTIČNI KUĆNI LJUBIMCI / Skočimiš kao kućni ljubimac: osobine i karakteristike skočimiša

Image
Foto: Pixabay

Skočimiš kao kućni ljubimac sve je češća pojava i na našim prostorima. Donosimo vam savjete za držanje skočimiša

21.11.2017.
11:05
Pixabay
VOYO logo

Skočimiš kao kućni ljubimac nije više toliko neobično. Ako i sami razmišljate o skočimišu kao ljubimcu, mi smo za vas izdvojili sve što je potrebno znati prije kupovine ove simpatične životinjice.

Skočimiš ili gerbil nije svakidašnji kućni ljubimac, ali postaje sve popularniji. Većina skočimiša izvorno živi u području Afrike, jugoistočne Europe te Kine. Ono po čemu je ova životinja prepoznatljiva je sitno tijelo nalik na miša. U prosjeku naraste oko deset centimetara, dok mu je rep duži od tijela, točnije do 15 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za držanje skočimiša kao kućnog ljubimca obavezno vam je potreban kavez. Važno je da kavez skočimiša bude dovoljno prostran i uvijek čist kako se vaš ljubimac ne bi razbolio. Osim toga, u kavu bi uvijek trebao imati posudicu svježe vode. Što se tiče same prehrane, skočimiš nije previše izbirljiv. Najviše mu odgovara hrana posebno namijenjena glodavcima te raznoliko voće i povrće kao što su jabuke, kruške, naranče, breskve i mrkve.

Skočimiš je vrlo druželjubiva i razigrana životinjica koja je danju nešto manje aktivna nego tijekom noći. Dobro se slaže s ostalim kućnim ljubimcima, a također se brzo prilagođava svim uvjetima života u stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo